tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

2019/2


Mindenféle


Fujifilm X-T30 és 16 mm f/2,8

Canon EOS RP

Darktable-frissítés

Mindenféle


World Press Photo 2019

A fejlesztők felé nyit a Canon

Nagy frissítés jön a Nikon Z kamerákhoz

Mindenféle


11K-s felvétel 360 fokban

Instant kamera és zsebnyomtató a Kodaktól

Megmenekülhet a Tetenal

Mindenféle


Olympus FL-700WR

Nikon A1000

Új fekete-fehér film a Lomographytól

Mindenféle


Sony ?6400

Profi idősűrítés: Timelapse+ VIEW

Sigma objektívek EOS R vázon

Hasselblad X1D-50c-frissítés

Galéria


Charles Mostoller - Modern cowboyok-Philadelphia utcái

"A westernfilmek cowboyai jóképűek, férfiasak, szájuk sarkában mindig ott füstöl egy szivarka. E férfiak kétségkívül a vadnyugat szimbólumaivá váltak. Mindenre elszántak,

Fényképezőgépek


Nikon B600

Hatvanszoros átfogású zoom kis méretben, egyszerű kezelhet?ség, kedvező ár - ezt nyújtja a Nikon B600.

Fényképezőgépek


Olympus OM-D E-M1X

Az Olympus az akciófotósokat célozta meg új, nagy vázas profi kamerájával, amelyben számtalan újdonság található a korábbi E-M1 modellekhez képest.


Fényképezőgépek


Phase One IQ4 150MP

A plusz 50 megapixel mellett a felhasználóbarát funkciókban is erősített a Phase One. Sokat fejlesztettek az élőképen, RAW-feldolgozás került a hátfalakba, és nagyot gyorsult a sorozatfelvétel is.

Eszközök


Led-panelek fotósoknak és videósoknak

Kipróbáltunk két olyan költséghatékony LED-panelt, amelyek nemcsak a videósoknak, hanem a fotósoknak is pluszlehetőséget adnak akár a helyszíni, akár a stúdióvilágítás terén.

Eszközök


Vanguard-újdonságok

Kiválogattunk és kipróbáltunk négy érdekes táskát a Vanguard friss termékei közül: egy kis szettnek való városnézős táskát, egy sokoldalú közepes hátizsákot, egy profi riportertáskát és egy szinte mindent elnyelő hatalmas hátizsákot is.

Eszközök


Fujifilm Instax Share SP-2

Kipróbáltuk a Fujifilm zsebnyomtatóját, amelyre bármilyen okostelefonról küldhetünk fotót, és néhány másodperc múlva már kezünkben is lehet a papírkép.

Objektívek


Canon RF 24-105 mm f/4L IS USM

A Canon két új alapzoomot is bejelentett az R-rendszeréhez, most a 24-105 mm-es, f/4-est vizsgáljuk meg, valószínűleg ez lesz az egyik legnépszerűbb darab az R váz mellé.

Objektívek


Nikon Z 50 MM F/1,8 S, Nikon Z 30 MM F/1,8 S

Kipróbáltuk a Nikon Z-rendszer első két fix gyújtótávolságú objektívjét. A képminőség egészen kivételes, ehhez azonban magas ár és nagy méret társul.Mobil


OnePlus 6

Megnéztük, hogy mire képes a gyakorlatban a prémiumkategóriás kínai gyártó elérhető árú készülékének hátoldali dupla kamerája.

Technológia


Technológiai újdonságok

Obsbot tail - mindenhova követ, A tükröződés ellen, Keskeny spektrumban szűr az Irix új filtere, Zoom helyett számítás, Öt kamerát kezel az új Exynos, Bárhova szállíthatók a porvegyszerek, Közösségi fotózás a WikiShootMe-vel, Tízszeres zoom mobilokba


Képértékelés


Képértékelés

Rovatunkban véleményezzük olvasóink alkotásait. Elemzést végző munkatársunk a www.fotomagazin.hu weboldalra feltöltött képekből válogat. Nem feltétlenül a legjobb vagy legrosszabb képeket mutatjuk be, hanem azokat, amelyekhez reményeink szerint hasznos vélemény, értékelés fűzhető. A képeket Szigeti Tamás fotóriporter értékelte.


Technika


Kreatív dupla expozíció

Aki azt gondolja, hogy a trükkös fotók és a képmódosítások a Photoshoppal jelentek meg, alaposan téved. Bemutatunk egy különleges módszert, amellyel akár filmre is elképesztően érdekes trükkfotókat lehet készíteni. Természetesen digitális vázzal is kipróbálható!Technika


100 éves az Olympus

Az Olympus története 1919-ben egy mikroszkóppal kezdődött, elsű fotográfiai terméküket 17 évvel később készítették, 1959-ben pedig olyan koncepciót fektettek le a fényképezőgép-tervezésben, amely ma is meghatározza a cég gyártmányait. Igazán nagyra azonban az orvosi képalkotásban nőttek, termékeik szinte minden nagyobb kórházban megtalálhatók. 2011-ben a csőd széléről jöttek vissza, ma pedig az Olympus az egyik legfantáziadúsabb kameragyártó a piacon, amely jól láthatóan más úton jár, mint a többiek, ezt azonban nagyon is jól teszi.
Technika


Válasszunk drónt!

Milyen szempontokat kell figyelembe vennünk drónvásárlás előtt, és melyek lehetnek a megfelelő eszközök a feladatra?

Trend


A nagy 5G-háború:amerika kína ellen

"Amerika vagy Kína nyeri-e a nagy mobilnetháborút és milyen hatása lesz ennek az európai mobilfelhasználókra? Egyelőre Amerika áll nyerésre, az első nagy áldozat a Huawei, így azonban veszélybe

Portfólió


Paul Croes - Csíííz

Régi mondás, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Egy nemrégen napvilágra került kutatás szerint már kilencezer éves ez a kapcsolat, bár kezdetben a kutya még csak a vadászatban segített az embernek. Napjaink néhány kutyafajtáját és a következő fotósorozatot nézve nehéz elhinni, hogy az ebek ősei félelmetes vadállatok voltak.

Pályázat


Pályázat - Eső

Az előző havi forduló képeiből.


Fotográfia


37. Magyar Sajtófotó Pályázat

Január végén a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban volt a 37. Magyar Sajtófotó Pályázat nyilvános zsűrizése…


Fotográfia


Hogy készült? Vízben, víz alatt

Sárosi Zoltán fotográfust kérdezte Bánkuti András

Fotográfia


Egy udvari(as) fényképész - Juan Gyenes

"Minden tiszteletem persze Berend T. Iváné, aki a Magyar Tudományos Akadémia elnökeként azt találta mondani Gyenesről, hogy ""a királyok fényképésze és a fényképészek királya"". A jeles történésznek féligazsága jól dokumentálható, mert Gyenes tényleg sok királyt lefényképezett, de a fényképészek királya sose volt. Viszont e jelzőtől függetlenül a 20. század jelentős fényképészévé vált."


Fotográfia


Sweet dreams, Karl Lagerfeld

Benne volt életem álomcsapatában, akivel interjút szerettem volna készíteni. Tíz évig gyűjtögettem a bátorságot, hogy írjak neki, de sajnos elkéstem. Mostantól már csak az égieknek tervez új kollekciót.

Fotográfia


Az égbolt szerepe a fekete-fehér képkompozíciókon

A színes fényképeken a kék égbolt nagyon könnyen válhat sablonossá, akár a képeslapokon. Egy fekete-fehér égbolt ezzel szemben a legkülönbözőbb képi hatásokat eredményezheti, de egy bizonyos: sohasem lesz sekélyes és giccses. A következő oldalakon azt szeretném bemutatni, hogy milyen erős hatással van az égbolt a fekete-fehér képek hangulatára.Ajánló


David Lynch - Kis történetek

Igazi nagyágyúval, David Lynch amerikai filmrendező, zenész, vizuális művész fotókiállításával rajtol ebben az évben a Budapest Fotófesztivál.

Ajánló


Kiállítások

Budapest Fotófesztivál 2019: Távlatok, Kamasz szelek fütyörésznek - Kányádi képfantáziák, Robert Vano: Memories, Gilles roudiere: En silence, 37. Magyar Sajtófotó Kiállítás, Kerekes-Barabás projekt, Változó tájkép - Modern portugál fotográfia, Cristina de Middel és Bruno Morais: Excessocenus, Misha Vallejo: Manta-Manaus, Hemző Károly és a Honvéd Sportegyesület

Ajánló


A szentesi Fridrich-féle fényirda újranyitása

2019 márciusától felújított kiállítással várja a látogatókat Szentesen a Fridrich-féle fényirda, ennek kapcsán érdemes felidézni röviden az 1905-ben alapított műhely történetét.

Ajánló


Weboldalak

www.klauslenzenphotographie.com, www.amivitale.com, www.lucagobolyos.com