tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

2018/6


Levelezés


Olvasói levelek

Szabad-e EOS R-t venni?, Filmes fotózás

Mindenféle


Sigma-bővülés

Samyang 85 mm f/1,8 APS-C kamerákhoz

Két objektív is jön Nikon AF-változatban

Mindenféle


100 megapixeles GFX váz jön

Full-frame a Panasonictól

Tovább csökkennek az eladások

Ultrafényerős MFT zoom érkezik

Mindenféle


Leica S3 64 megapixeles szenzorral

Strapabíró SD-kártyák érkeztek

Öt év garancia a Panasonic LX100II-ra

Profoto B10 vaku videósoknak is

Mindenféle


Újraéled a Zenit

Objektívekkel erosít a Sony

Phase One XF IQ4

Galéria


Pol Kurucz - Neon világában

Mindössze pár év alatt a világ legmenőbb galériáinak falaira és nagynevű magazinok oldalaira kerültek alkotásai. Pol Kurucz az egykori Kolor projekt ötletgazdája és elindítója, alternatív színházi előadások rendezője.

Fényképezőgépek


Fujifilm XF10

A Fujifilm tökéletes külsőt rajzolt fix objektíves APS-C szenzoros kompaktjának, lássuk azonban, hogy a belső is ilyen jól sikerült-e.

Fényképezőgépek


Panasonic LX100 II

A Panasonicnál nem teketóriáztak, az LX-sorozat legújabb tagjába mindent beépítettek, ami egy mai csúcskompakttól elvárható. Néhol még egy kicsivel többet is.

Fényképezőgépek


Fujifilm X-T3

Megérkezett az X-T-sorozat legújabb topkamerája, amely minden lényeges területen nagyot fejlődött az elődhöz képest, így kivételesen jó videós képességeket és ütőképes autofókuszt hoz.

Fényképezőgépek


Canon EOS R

Szerkesztőségünkben járt a Canon első tükör nélküli full-frame kamerája, amelyben közel sem csak a bajonett és a konstrukció jelenti az újdonságot.


Fényképezőgépek


Nikon Z7

Részletes tesztnek vetettük alá a Nikon első tükör nélküli full-frame kameráját, megvizsgáltuk a sebességet, az akkukapacitást, a képminőséget, de a hangsúlyt a személyes benyomásra helyeztük.Vásárlás


2018 legjobb objektívjei - vásárlási tanácsadó

ÖSSZEGYŰJTÖTTÜK A 2018-BAN BEJELENTETT OBJEKTÍVEK KÖZÜL A LEGJOBBAKAT ÉS A LEGÉRDEKESEBBEKET. A GYÁRTÓK SZERENCSÉRE SOK ÚJDONSÁGOT HOZTAK AZ IDÉN, ÍGY BŐVEN VÁLOGATHAT, AKI BŐVÍTENI SZERETNÉ A FELSZERELÉSÉT.


Vásárlás


Kamerás mobilok - vásárlási tanácsadó

2018-BAN SEM UNATKOZTUNK KAMERÁSMOBIL-FRONTON, RENGETEG ÚJ FEJLESZTÉS LÁTOTT NAPVILÁGOT, AZ PEDIG MÁR AZ EGYÉNI PREFERENCIÁKON MÚLIK, HOGY A BOLTOKBAN KI MELYIK KÉSZÜLÉKNEK SZAVAZ BIZALMAT. SEGÍTÜNK A DÖNTÉSBEN.
Eszközök


Peak Design Travel Backpack

Nagy méretű és remekül variálható hátizsákot próbáltunk ki a Peak Design újdonságai közül, amelyben a fotósfelszerelés mellett a személyes úti holmik is jól elférnek.

Eszközök


Lume Cube

Bár LED-es fényforrással Dunát lehetne rekeszteni, és nagyon sokan használnak kínai filléres lámpákat kreatív fotós és videós ötleteik megvalósításához, a Lume Cube kitalálói megpróbálták ezt profi szintre emelni.

Objektívek


Nikon Z 24-70 MM F/4 S

A Nikon Z kamerák alapzoomja kis méretben nyújt remek optikai teljesítményt és gyors autofókuszt.

Objektívek


Canon RF 50 MM F/1,2L USM

A Canon hatásos belépőként egy ultranagy fényerejű alapobjektívet is készített az új R-rendszeréhez, amely nemcsak gyönyörű háttérelmosást, hanem elképesztően magas felbontásértékeket is nyújt.

Mobil


Apple iPhone Xs Max

A felületes szemlélő gyorsan legyinthet, hogy az idei új Apple-csúcskészülék kamerája papíron alig fejlődött az elődjéhez képest, de a gyakorlat mást mutat. Teszten a valaha készített legdrágább iPhone kamerája.

Technológia


Technológiai újdonságok

OLCSÓ ÉS JÓ 28 MM F/1,4 OBJEKTÍV APS-C-SZENZORRA, ÚJ SOFT-FOCUS OBJEKTÍV JÖHET, LYUKKAMERÁT MINDENINEK, MÁR KAPHATÓ AZ I’M BACK!

Képértékelés


Képértékelés

Rovatunkban véleményezzük olvasóink alkotásait. Elemzést végző munkatársunk a www.fotomagazin.hu weboldalra feltöltött képekből válogat. Nem feltétlenül a legjobb vagy legrosszabb képeket mutatjuk be, hanem azokat, amelyekhez reményeink szerint hasznos vélemény, értékelés fűzhető. A képeket Szigeti Tamás fotóriporter értékelte.


Technika


Messziről indultak - 100 éves a Panasonic

Az idén van 100 éve, hogy Macusita Konoszuke megalapította saját nevével fémjelzett cégét, hogy lámpafoglalatokat és elektromos csatlakozókat gyártson Oszakában. Vállalata nagyban hozzájárult a Japán gazdasági csoda létrehozásához, ma pedig azon kevés kameragyártók egyike, amelyek sikeresen vannak jelen a cserélhető objektíves rendszerek piacán.Technika


Álomgyár Szendaiban

A Nikon a Z 7-es fényképezőgép tokiói premierjét követően sajtóutat szervezett legkorszerűbb fényképezőgépeinek gyárába, amely az egymillió lakosú Szendai (Sendai) városában található.


Portfólió


Swee Oh - Láthatóvá tenni

A fényképészet összes ága közül talán az épületek fotózása a legképtelenebb vadhajtás, hiszen minden eszközünkkel arra kell törekednünk, hogy a háromdimenziós teret megfeleloen érzékeltessük egy kétdimenziós felületen.

Pályázat


Pályázat - Madarak

Az előző havi forduló képeiből.


Fotográfia


Az év legjobb természetfotói

Újra várja a természeti képek rajongóit a 26. Lenergy - Az év természetfotósa kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeumban.

Fotográfia


Nem csak alföldiek fotószalonja

"Huszonnegyedjére rendezték meg az Alföldi Fotószalont, ami már jócskán túlhaladta - a nevéből adódó - regionális jelentőségét: nemhogy honi, már nemzetközi szinten is egyre (el) ismertebbé válik a

Fotográfia


Így lehet elkapni a flow-t

Háromrészes sorozatunk utolsó cikkében megpróbáljuk elkapni a flow-t, azaz olyan lelkiállapotba kerülünk, amelyben szinte maguktól készülnek a jó fényképek.Ajánló


Kiállítás és pályázat

"FOTÓHÓNAP 2018 FESZTIVÁL: WEEGEE - A HÍRES, 1935-1960, BODYFICTION, KITALÁLT IGAZ CSALÁDTÖRTÉNETEK, FOTÓKÉPREGÉNY, MONSANTO: A PHOTOGRAPHIC INVESTIGATION

Ajánló


Könyvek

Vér és pezsgő - Robert Capa élete és kora, naturArt 25 - 25 év legszebb magyar természetfotói, Árpási Zoltán: A fotográfia bűvöletében Beszélgetés Keleti Éva fotóművésszel