tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

2015/1

Digitális Fotó Magazin


2015.
XV. évfolyam 01. szám
114 oldal, 980 Ft
Lapindex | ELŐFIZETÉS | Régebbi lapszámok

Levelezés


Olvasói levelek

Zajszintek, Kompakt vagy DSLR?, Nagylátószögű objektívek

Mindenféle


Nero Trigger - lassított fotózás

Foton Accessories

Lensbaby halszem számtalan csatlakozással

Sony Alpha 7 II - szenzormozgatásos stabilizátorral

Mindenféle


Metabones Speed Booster Ultra

Phottix Indra 500 TTL Studio Light

Hensel Freemask

Mindenféle


Peak Design

Időjárásálló Pentax alapzoom

Canon EF 100-400 mm f/4,5-5,6

Galéria


2014

"Kétezer-tizennégy a Szaturnusz uralkodásának a jegyében telt. Az ókori Rómában a bolygót nagy szerencsétlenségek hírhozójának tartották. Kétezer-tizennégy első napja a Gergely-naptár

Fényképezőgépek


Fujifilm FinePix X30

Hazánkban is kapható a Fuji legújabb csúcskompaktja, az X30-as. Az új modell számtalan újdonságot kapott az elődhöz képest.


Fényképezőgépek


Nikon D810

A Nikon továbbfejlesztette a már eddig is megapixelrekorder D800-at, és bár a felbontás, valamint a külső változatlan maradt, belül számos lényeges újdonságot találunk.


Objektívek


Samsung NX Mini objektívek

A Samsung az új NX Mini vázzal egy időben bejelentett egy új objektívcsaládot is. A három objektívből álló családból az érdekesebbnek ígérkező két fix gyújtótávolságú objektívet teszteltük.


Objektívek


Sony Zeiss Sonnar T FE 35 mm f/2,8 ZA

Tavaly október közepén jelentette be a Sony új, fix gyújtótávolságú nagylátószögű objektívjét. Már kapható hazánkban az eszköz, amelyet most tesztelhettünk.

Objektívek


Olcsó objektívek tükör nélküli gépekhez

Csokorba gyűjtöttük a tükör nélküli gépekhez készített kedvező árú, de jó minőségű fix gyújtótávolságú objektíveket, amelyek jó továbblépési lehetőséget kínálnak egy haladó amatőr számára.Tippek, trükkök


Fekete-fehér képek GIMP-pel

A GIMP számos beépített lehetőséget tartogat a színes fotók szürkeárnyalatossá alakítására, amelyek mellett be mutatunk egy nagy tudású plug-int is, amellyel akár filmtípusokat is szimulálhatunk.


Szoftver


Képkezelés és -feldolgozás ingyenes programokkal

Felejtse el a drága szoftvereket és az illegális másolatokat. Az otthoni gyakorlatban minden képkezelési feladat megoldható ingyenes programokkal. Megmutatjuk, melyek a legjobbak.


Fotográfia


Produktivitás és Profit - Digitális hátfalak a gyakorlatban

A digitális hátfal egy elektronikus képérzékelő modul, amelyet a fényképező gépen a filmkazetta helyére tehetünk, így a korábban filmes felhasználásra épített kamerával digitális képeket is készíthetünk. Cikkünkben profi fotográfusok segítségével áttekintjük, milyen módon használhatók a digitális hátfalak a régebbi filmes fényképezőgépvázakkal.Képértékelés


Képértékelés

Rovatunkban véleményezzük olvasóink alkotásait. Elemzést végző munkatársunk a www.fotomagazin.hu weboldalra feltöltött képekből válogat. Nem feltétlenül a legjobb vagy legrosszabb képeket mutatjuk be, hanem azokat, amelyekhez reményeink szerint hasznos vélemény, értékelés fűzhető. A képeket Szigeti Tamás fotóriporter értékelte.


Visszatekintő


Kameratrendek - mi történt 2014-ben?

Merre tovább, tükörreflexesek? Ki fejlesztette a legtöbbet 2014-ben? Most érdemes kompaktot venni? Cikkünkben választ kaphat a kérdésekre, és megismerheti az aktuális kameratrendeket.


Pályázat


Pályázat - Borús színek

Az előző havi forduló képeiből.Portfólió


Kalandozás Ken Hermann-nal

Egy Etiópiában, az Omo-völgyben készített nagyszerű fotósorozata kapcsán találkoztam először a nevével. Akkoriban egy barátommal sokat gondolkodtunk egy afrikai utazáson, így érthetően kíváncsivá tett a dán fotográfus sorozata.

Fotográfia


A mai fekete-fehér fotózásról

"A fényképezés története a mono krómmal, vagyis a fekete-fehérrel kezdődött. Ma, a digitális világban a színes fényképezés a természetes, mégis újra fénykorát éli a fekete-fehér, és nem
Fotográfia


A képolvasás művészete, avagy Paul Almásy munkássága

Paul Almásy a Berzsenyi Gimnáziumban érettségizett, ahol Bálint Györgyöt követte az önképzőkörelnöki tisztében. Bricseszben és csizmában járt, mert a gazdászat érdekelte, de hosszú hajat hordott, mert költő is akart lenni.Fotográfia


Mit üzennek a színek?

Minden színnek más a mondanivalója, színkontrasztok segítségével pedig különösen hatásos fotókat készíthetünk. Új sorozatunkban a színek világába kalauzoljuk olvasóinkat, és sok gyakorlati tanácsot adunk a színek alkalmazásához.Fotográfia


Hogyan készítsünk sajtóanyagot?

Röviden összefoglaljuk, hogyan érdemes összeállítani egy fotókiállítás vagy pályázat sajtóanyagát, hogy az minél több médiumban megjelenjen, és minél több embert érhessen el.

Fotográfia


India közhelyek nélkül

Hogyan járjunk be egy országot fényképezőgéppel? Mit szeretnénk látni és mit szeretnénk megmutatni? Milyen legyen a kép, amit mi készítünk? Szépítsük meg a valóságot, vagy legyünk valósághűek? Legyen a kép hangulatos? Esetleg józan?
Ajánló


Fotókiállítások

Tájképek az elmémben - Hamish Fultontól Andreas Gurskyig, Guy Bourdin: Merész és ellentmondásos - Humor és szürrealizmus divatfotókon, Andy Warhol Liverpoolban, Kép és képtelenség - Újgenerációs valóságok, Reviczky Zsolt: Urbánus világok, Képpraxisok, Külhon, magyarok New Yorkban

Ajánló


Weboldalak

www.johndavies.uk.com, www.robert-doisneau.com/fr, www.glodibalazs.hu