tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

2009/4

Mindenféle


AF-javítás és új firmware Canon EOS 1D/Ds Mark III gépekhez,

Firmware Zuiko Digital ED 9-18 mm f/4,0-5,6 objektívhez,

Frissítés Panasonic G1-hez,

Leicát ajándékoztak Woody Allennek,

Olympus E-450 és E-620,

Silver Efex Pro Lightroomhoz is,

Stílusos Toshiba merevlemezek

Mindenféle


12 megapixeles Sony kompaktok,

Adobe Camera RAW D3x-hez és E-30-hoz is,

Corel Painter 11,

Csődvédelmet kért a Ritz Camera,

Leica D-Lux 4 firmware-frissítés,

Samsung fényképezőgépek MP3-lejátszóval és OLED képernyővel,

Tamron 60 mm-es makroobjektív,

Újrahasznosított Kodak fényképezőgépek,

Mindenféle


2 TB-os MyBook merevlemezek,

Canon EOS 500D,

Megszűnik a Leica R-sorozata,

Nikon P6000 firmware-frissítés,

Professzionális Canon nyomtatók,

Ultragyors pendrive eSATA-felülettel,

Zeiss 18 mm f/3,5 Canonra is,

Mindenféle


Kodak utazózoom több színben,

Samsung NX - új, tükör nélküli kamerarendszer,

Mindenféle


TIPA-közgyűlés és szavazás

Galéria


David Beckstead - Esküvők szabad stílusban

A szakmája szerint erdőtüzekre szakosodott tűzoltó, David Beckstead több mint 65 országban fotózott már esküvőket. Érdekes stílusa miatt az American Photo Magazine a világ tíz legjobb esküvői fotósa közé választotta.
Tippek, trükkök


Személyre szóló meghívók

Kevés személyesebb esemény, rendezvény létezik egy esküvőnél. A meghívót és a többi nyomtatandót számtalan helyen elkészíttethetjük, de ha van otthon egy számítógép és egy színes nyomtató, akkor már érdemesebb ezeket is igazán személyessé tenni - például a CorelDRAW illusztrációs program ilyen esetekre szakosodott funkcióinak kihasználásával.Tippek, trükkök


Antik festmény Photoshoppal

A Photoshop szűrőivel könnyedén festményszerűvé alakíthatjuk fotóinkat, ám ha több filtert használunk egyszerre, és a program rétegtechnikáját is bevetjük, akkor még érdekesebb lesz a végeredmény.


Tippek, trükkök


Esküvői RAW-képek feldolgozása

Az esküvői és általában a rendezvényfotózás egyszerű, hatékony munkafolyamat kialakítását igényli. Sok fotós ezért beéri azzal hogy elkészíti a felvételeket, és a kidolgozással egy labort bíz meg. Aki mégis maga szeretne bíbelődni a képekkel annak kevés alkalmasabb szoftver akad, mint az Adobe Photoshop Lightroom.


Fényképezőgépek


Panasonic TZ7

A TZ-sorozat legújabb tagjának 25 mm-től induló nagylátószöge és tizenkétszeres átfogású zoomja kiemelkedő a kategóriájában. Nagy felbontású, háromcolos TFT található a hátulján.

Fényképezőgépek


Nikon Coolpix P90

A P90 24-szeres átfogású zoomobjektívet, 12 megapixeles felbontást, fejlett automata funkciókat és kényelmes fogást nyújt.

Fényképezőgépek


Fujifilm Finepix F200EXR

Megszületett végre egy kompakt, amelyet nem poszter méretű képek készítéséhez terveztek. Csökkentett felbontásban magas érzékenységen is alacsony zajszintet produkál, és kontrasztos témák rögzítésére is alkalmas.

Fényképezőgépek


Olympus E-620

Kicsi, könnyű, sokoldalú fényképezőgép kihajtható monitorral, élőképpel, pormentesítéssel és szenzormozgatásos képstabilizátorral.


Objektívek


Nikon AF-S DX 35 mm f/1,8G

Egy korábbi tesztünkben kifogásoltuk, hogy az APS-C szenzorméretű fényképezőgépekhez nem terveznek új fix gyújtótávolságú normál objektíveket. Most, a Tokina után a Nikon is ilyen eszközzel bővítette termékpalettáját.Portfólió


John Michael Cooper - Esküvő más szemmel

"John Michael Cooper az esküvői fényképezés amerikai fenegyereke. Bár veteránnak számít 22 éves fotós gyakorlattal a háta mögött, mégis kevés fiatalosabb stílust találhatunk ebben a szakmában. Ő alapította a ""szemétbe az esküvői ruhával""-mozgalmat, melynek egyre több követője van szerte a világban. Különleges hatású fotói méltán keltik fel a szokványos, unalmas esküvői képeknél többet igénylő házasulandók figyelmét."Miniportfólió


Pillanart Café - Friss íz a hazai esküvőfotózásban

"Friss íz a hazai esküvőfotózásban: A nyugati világ esküvői, az úgynevezett ""fehér esküvők"" fényképészete mindig is az ellentétek világa volt. A sötétbe öltözött férfi és a fehérben pompázó nő, az ifjúkortól való elbúcsúzás fájdalma, aggodalma és az új életbe való megérkezés öröme, az égiek áldását kérő esendő pár gyarlósága és a templomi helyszín fensége, a reggeli készülődés feszült nyugalmával szembeni esti vigadalom felszabadult forgataga, mind nagyszerű szimbolikus kontrasztok, amelyek méltó ábrázolásért kiáltanak."


Mobil


Sony Ericsson C905

Ezúttal a Sony Ericsson jelenleg elérhető legnagyobb felbontású kamerás mobiltelefonja, a C905 kerül terítékre, amely a fotózáshoz vakuval, videók készítéséhez LED-fényforrással is rendelkezik.

Fotográfia


Kompozíció felsőfokon - Iparvidékek

Az ipari objektumok fényképezése egyike a legnehezebb feladatoknak. Megmutatjuk, mire érdemes figyelni az ilyen témáknál.
Fotográfia


Bevezetés a kompozíció világába - Pontsűrüsüdés, struktúra, rácsozat

Személyre szabott érzékelési, észlelési folyamatunk első lépcsőfoka a különleges és szembetűnő struktúra- és formai jelek befogadása, felismerése. A geometriai formák - mint a háromszög, a kör, a négyzet - egyszeri felismerése és elraktározása lehetővé teszi ezen formák felismerését. Ez még akkor is így történik, ha például ezen formák nagysága, világossága-sötétsége, színe, illetve helyzete a térben eltér az elsődlegesen megtanultaktól.Fotográfia


Fotóiskola teljesen kezdőknek 02. Élethű színeket

Kezdőknek szóló sorozatunk második részében a képek színegyensúlyát tesszük a helyére, megnézzük, mi az a fényerő és elkerüljük a bemozdulástFotográfia


Hogyan fotózzunk esküvőn?

Ha az amatőr fotós családja vagy barátja esküvőjére hivatalos, általában magával viszi a fényképezőgépét is. Van, hogy meg is kérik, készítsen néhány képet. Cikkünkben utánanézünk, hogyan lehet amatőrként a legjobb, legérdekesebb esküvői képeket készíteni.


Fotográfia


Fotókönyv: egy régi újdonság

Akinek sikerült a tavalyi Photokinára ellátogatnia, némi meglepődéssel tapasztalhatta, hogy a kiállítási terület szokatlanul nagy részét foglalták el a fotókönyveket és -albumokat bemutató standok. Ezek egy része a szolgáltatást és az ahhoz kapcsolódó kellékanyagokat, más részük a termék előállításához szükséges berendezéseket mutatta be. Azt is lehet mondani, hogy a fényképezőgépeken és a fotóipar megmaradt nagy kiállítóin kívül ez a csoport rendelkezett a legnagyobb súllyal. Pedig az ötlet egyáltalán nem új.

Fotográfia


Legendás kamerák - Leica M3

A második világháborút követő fotótechnikai fellendülés egyik iránymutató fejlesztése a német Leica M3 volt. A wetzlári cég ezzel a gépével újra az élre tört, vezető szerepét 8-10 éven át, a japán tükörreflexes kamerák térnyeréséig megtartotta. A szakértők a Leica M3-at innovatív megoldásai és minősége miatt a kameratörténet egyik fontos mérföldkövének tartják.
Fotó és irodalom


Egy fénykép és egy írás: Szerbhorváth György

Megkértük irodalmi életünk ismert személyiségeit, hogy írjanak a Digitális Fotó Magazin irodalomszerető olvasói számára egy-egy új művet, amelynek témája a fénykép.