tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

2009/3

Mindenféle


16 GB-os Kingston microSDHC kártya.

Leica rendszervaku

Napelemes mobil az LG-től

Olympus E-620

PowerShot SX1 szoftverfrissítés

Profoto D1 stúdióvakuk

Mindenféle


"50 éves a Nikon ""F"" csatlakozás"

Canon szoftverfrissítés

Megszűnő Fuji filmek

Nagy sebességű CompactFlash

Olympus űrprogram

Sigma halszem Sony-hoz is

Sony Cyber-shot T90 és T900

Mindenféle


Canon PowerShot SX200 IS

Canon technológiai újdonságok

Képek a Holdról

Matrica a pendrive-okra is

Vízálló kompakt a Canontól is

Mindenféle


Canon perspektívakorrekciós objektívek

Kenko fénymérők

Kingston SDHC kártyák HD-video-felvételekhez

Galéria


Robert Altman - Szabad szerelemmel a háború ellen

A hatvanas évek lázadó amerikai mozgalmainak egyik leghitelesebb megörökítője Robert Altman. Képei láttán újra átélhetjük a lázadás, a hosszú haj és a hippik világát. Az idősebbek nosztalgiával, a fiatalabbak pedig csodálkozva láthatják, hogy egy fontos korszak szelleme miként válik az egyetemes történelem részévé.
História


Lóránt István

Lóránt Istvánnak döntő szerepe volt abban, hogy számos kiemelkedő fotográfus munkásságát világszerte megismerhették az újságolvasók százezrei. Újszerű, merészen kísérletező szemléletével új korszakot nyitott a képszerkesztésben, a modern képes magazinok arculatának megteremtésében.Szoftver


Nik Software szűrők és effektusok

A Nik Software programjai szinte minden kategóriában a legjobbak közé tartoznak. A képek élesítésére az egyik legjobb program a Sharpener Pro 3.0, a Dfine 2.0 pedig az egyik legalkalmasabb eszköz, ha fotóinkról a különféle zajokat kell eltávolítani. Most a cég három olyan programját mutatjuk be, amelyekkel fotóinkat szebbé, jobbá, érdekesebbé varázsolhatjuk.


Szoftver


Turistafelszerelés Microsoft-alapokon

Amikor képszerkesztő szoftverekről beszélünk, sokszor hajlamosak vagyunk csak a professzionális programokra gondolni, pedig az otthoni felhasználók számára sok praktikus alkalmazás létezik, sőt már az operációs rendszer is számos kiegészítést tartalmaz. Most a Microsoft kínálatából válogattunk.


Tippek, trükkök


Háztáji panorámagömböcök - gömbpanorámák

Edward Hill különös gömbfényképeit elbűvölve szemléli az ember. Egy idő után teljesen természetessé válik a szokatlan nézőpont, és a tekintet elkezd bolyongani a képen. Jogosan merül fel a kérdés: vajon hogyan készültek ezek a képek? Mi a dolog titka? Hát lássuk sorjában!


Tippek, trükkök


Ötven év húsz perc alatt - öregítés Photoshoppal

A Photoshop sokoldalúságának egyik bizonyítéka, hogy nemcsak makulátlan, sima bőr létrehozására alkalmas, hanem ennek ellenkezőjére is, vagyis egy fiatal arcot könnyen időssé varázsolhatunk a segítségével.


Fényképezőgépek


Canon PowerShot SX200IS

A Canon utazókameráját 12-szeres átfogású nagylátószögű, képstabilizátoros zoomobjektívvel szerelték fel.

Fényképezőgépek


Fujifilm S2000HD

Nagy felbontású videofelvétel és CCD-mozgatásos képstabilizátor jelenti a legfőbb újdonságot a Fuji tizenötszörös zoomátfogású fényképezőgépén.

Eszközök


Canoscan LiDE 700F szkenner

A Canon új terméke papírképek és kisfilmek nagy felbontású beolvasására szolgál. Mind a reflexiós, mind a transzparens beolvasás RGB LED-fényforrás alkalmazásával történik.

Eszközök


Sunpak DSU-01 segédvaku-indító

Vakupapucs nélküli fényképezőgéphez vagy régebbi vakuink használatához jöhet jól a Sunpak többfunkciós segédvakuindító készüléke.

Hardver


Melyiket mire? Nyomtatóválasztás

A minap egy közeli rokon felhívott telefonon, hogy megkérdezze, milyen nyomtatót vegyen. E cikk a hasonló cipőben járó érdeklődőknek és persze a jövőben telefonáló rokonaimnak készült, amolyan megelőző intézkedésként.


Objektívek


Olympus Zuiko Digital 14-54 mm f/2,8-3,5 II

Normál zoomobjektív közel négyszeres gyújtótávolságátfogással, ultrahang-meghajtású élességállító motorral, cseppálló kivitelben.

Portfólió


Edward Hill - Gömbbe zárt fényképek

A holdról nézve valószínűleg így festene a világunk, ahol egy gömb felületén sétálunk. A nagylátószög különös perspektívái az ismert városok nevezetességeinek kliséképei helyett érdekes, meglepő módon mutatják be az egyébként már unalomig fényképezett híres épületeket.


Portfólió


Miniportfólió - Mándi Emese

Időnként bemutatunk lapunkban fiatal hazai alkotókat. Főként olyanokat, akik már pályázatokon, kiállításokon bizonyítottak, de még nem ismertek széles körben. Ezúttal Mándi Emese sajátos hangulatú képeiből válogattunk.

Fotográfia


Köz-helyek

"Ebben az írásban annak megfogalmazására teszek kísérletet, miként lehet esélyünk a milliók által ""lekapott"" tárgyak fényképezésekor az újdonság élményére, de legalábbis a ""más ezt a képet még nem csinálta meg"" illúziójára. Közismert tárgyak, más szóval ""köz-helyek"" fotografálását igyekszem bemutatni, remélem, kevés közhellyel."


Fotográfia


Kompozíció felsőfokon - Emberek útközben

Utazás közben gyakran előfordul, hogy idegen emberek kerülnek a kameránk elé. Az ilyenkor jelentkező problémák néha meglepő megoldást igényelnek.Fotográfia


Bevezetés a kompozíció világába - Optikai vonalak és felületek

A képmezőn elhelyezkedő három, négy vagy több pont esetében már alkalmazhatjuk az ismétlés kompozíciós eszközét. Az ismétlődés pedig egy sorban elhelyezkedve, optikai vonalként a képi ritmus kezdete. Ugyanakkor ez az egyszerű ritmikus ismétlődés minden művészeti ágban az egyszerű harmónia első lépcsőfoka. A magától értetődő kompozíciós szerkezetet a befogadó az egyszerűség alapján szemléli, tekintete azonnal követi a pontok sorozatát, vagy optikai formákat képez.Fotográfia


Fotóiskola teljesen kezdőknek 01. Korrigálkunk!

Új sorozatot indítunk, amely az első lépésektől kezdve végigvezeti az olvasót a fényképezés alapvető technikai ismeretein. Cikkeink segítségével egyrészt szebb felvételeket készíthetünk, másrészt megismerhetjük és jobban kihasználhatjuk fényképezőgépünk képességeit.


Fotográfia


Legendás kamerák - Olympus Trip 35

Cikksorozatunkban legendás, korszakalkotó, valamilyen szempontból különleges fényképezőgépeket mutatunk be. Mostani alanyunk, az Olympus Trip 35 a cég egyik nagy sikere volt, amit a minőségi kivitel és az elérhető ár mellett egyszerű kezelésének köszönhetett.
Fotó és irodalom


Egy fénykép és egy írás: Jolosvai András

Megkértük irodalmi életünk ismert személyiségeit, hogy írjanak a Digitális Fotó Magazin irodalomszerető olvasói számára egy-egy új művet, amelynek témája a fénykép.