tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

2008/4Levelezés


Levelezés

Sportfotózás Mitől jobb az egyik, mint a másik? Illusztrációfotózás Képstabilizátorok A Vista és a CS3 DNG vagy RAW Nyelvi kalandozások Grétsy tanár úrral Levelezés

Bélyegképek, Tesztek a DFM-ben, Alapanyagok beszerzése, Gömbpanoráma, Ingyenes képgyűjtés, meddig fotó a fotó?, Tükörreflexes vagy kompakt?, Utazó zoom, Nyelvi kalandozások Grétsy tanár úrral


Mindenféle


HP-fotólaborok nagyárúházakban

Kamera 12 ezer objektívvel

Limitált mini Rolleiflex

Tesztelhető az Adobe Tesztelhető az Adobe Photoshop Express

Újabb memóriatechnológia a flash leváltására

Vezet a Canon, erősít a Nikon

Mindenféle


Apple Aperture 2.1

DIWA Gold Award az Olympus E-3-nak

Egyedi Olympus-modellek

Hasselblad RAW támogatás Mac OS-ben

Meghalt Vietnam fotósa

Profi Pentax SLR 2009-re?

Sigma DP1-frissítés

Tamron nagy fényerejű telezoom

Mindenféle


Camera RAW- és Lightroom frissítések

Canon IXUS 970 IS

Előkerült Magnum-kiállítás

Leépítések a Motorolánál

Samsungok az űrben

Mindenféle


Brad Pitt új fényképezőgépe

HDR-szenzor a Panasonictól

Heiland hívótankforgató

Orvosi fotók a Corbistól

Reflecta xScan

Rekordnyereség az Apple-nél

Galéria


Claudia Rogge: Tömeghatás

A német fotós az egyén és a tömeg viszonyával foglalkozik. Vajon lehet-e reményünk arra, hogy megtartsuk egyéniségünket társadalmunkban, vagy végletesen ki vagyunk szolgáltatva a politikai pártok mindenkit egy tömegbe sűrítő akaratának? Jó alattvalóként kivonulunk-e az utcára vagy a szavazóurnákhoz a vezérek hívó szavára, vagy megpróbálunk öntörvényű, egyedi és megismételhetetlen személyiséggé válni?História


Báró Eötvös Lóránd, a fotográfus

"Eötvös Loránd az egyik legjelentősebb magyar természettudós, nemzetközileg elismert fizikus, geofizikus, akit háromszor is felterjesztettek Nobel-díjra. Halálakor Albert Einstein ""a fizika egyik fejedelmének"" nevezte."


Fotópszichológia


Valljunk színt! 2

"Háromrészes sorozatunk második részében az úgynevezett kevert színekkel - rózsaszín, ibolya, barna, narancssárga és türkiz - foglalkozunk behatóbban. Ezek a tónusok egytől egyig kettő vagy több szín keverésével keletkeznek. Intenzitásuk változó, és színárnyalatok sokaságát képesek produkálni. A kevert színek közül a rózsaszín a legnépszerűbb
Tippek, trükkök


Photoshop elements: fekete-fehér fotók

A Photoshop Elements segítségével bármelyik színes fényképünket fekete-fehérré alakíthatjuk, vagy éppen ellenkezőleg, régi, megszürkült fotóinkra újra színeket varázsolhatunk vele.


Tippek, trükkök


HDR-képek Photoshoppal

Akinek van Photoshop CS2 vagy CS3 verziója, annak a legkézenfekvőbb a Photoshop HDR-funkcióját használni nagy dinamikájú képek készítéséhez.
Hardver


Csak semmi pánik! - Elveszett adatok viszaállítása

A számítástechnika elterjedése minden korábbi módszernél kényelmesebbé, gyorsabbá és sokkal egyszerűbbé tette az adatok (szövegek, levelek vagy képek) készítését, másolását, terjesztését. Ezzel viszont együtt jár az is, hogy soha ilyen egyszerűen nem lehetett információt megsemmisíteni.


Szoftver


PhotoOnWeb

"Tavaly májusban mutattuk be az egyik legjobb internetes képgaléria- megjelenítő programot, a SimpleViewert. Reméljük, sokan kedvet kaptak ahhoz, hogy ezzel a programmal mutassák be a fotóikat az interneten, de valószínűleg sokakat elriasztott az XML-állománnyal történő bonyolult ""bűvészkedés"". Számukra jó hír, hogy a PhotoOnWeb leveszi a vállukról ezt a terhet, ráadásul számos előre gyártott, látványos sablonnal segíti a képgalériák készítését."Eszközök


Nikon AF-S DX 16-85 mm f/3,5-5,6G ED VR

Kipróbáltuk a Nikon új, 24-128 mm ekv. gyújtótávolságú alapzoomját. A képstabilizátor és a jól eltalált látószögtartomány rendkívül rugalmas használatot tesz lehetővé.

Eszközök


Sony objektívek (alapzoomok)

A Sony az A100-as utáni kis szünet után szinte ontja a tükörreflexes fényképezőgépeket. Az idén egyszerre öt gépük is a piacon van, és őszre várható a hatodik, a teljes képkockás modell is. Az új vázakhoz gazdag objektívpark áll rendelkezésre. Tesztünkben kipróbáltunk két APS-C-s és két full frame-es objektívet.


Vásárlás


Vásárlási tanácsadó - Tükörreflexesek 200 000 Ft alatt

A Sony az A100-as utáni kis szünet után szinte ontja a tükörreflexes fényképezőgépeket. Az idén egyszerre öt gépük is a piacon van, és őszre várható a hatodik, a teljes képkockás modell is. Az új vázakhoz gazdag objektívpark áll rendelkezésre. Tesztünkben kipróbáltunk két APS-C-s és két full frame-es objektívet.


Fényképezőgépek


Olympus mju 1030SW

Az Olympus új, 10 méterig vízálló kompaktja nagylátószögű zoomobjektívvel és 10 megapixeles felbontással rendelkezik, valamint akkor sem megy tönkre, ha véletlenül leesik.

Fényképezőgépek


Fujifilm S100 FS

A Fuji nagy zoomátfogású bridge fényképezőgépét teszteltük. A 11 megapixeles kamera kihajtható LCD-vel rendelkezik.


Fényképezőgépek


Canon EOS 450D

A Canon belépőszintű tükörreflexesei mindig eladási rekordokat döntögetnek. Minden bizonnyal a mostani újítások is kivívják majd a felhasználók elismerését.

Fényképezőgépek


Pentax K20D

Sokféle beállítási lehetőséget kínál a 14,5 megapixeles, képstabilizátoros felső-közép kategóriás modell.
Portfólió


Kamerával a levegőben - Paul Bowen

Ha olyan megdöbbentően látványos fotókat látunk a leghíresebb magazinokban vagy az interneten, amelyek a levegőben, repülőgépekről készültek, szinte biztosak lehetünk benne, hogy azokat Paul Bowen fényképezte.


Fotográfia


Az autofókusz-rendszerek

A cikk a modern fényképezőgépek automatikus élességállító rendszereit mutatja be egy kis történeti visszatekintéssel.Fotográfia


HDR úton-útfélen

Sokan gondolják, hogy a HDR eljárás egy speciális technika, amelyet csak különleges fényviszonyok esetén érdemes használni, és profi, de legalábbis félprofi tükörreflexes kamera kell hozzá. Ez nagy tévedés! Majdnem minden téma HDR, és majdnem minden kamerával lehet nagy dinamikájú képeket készíteni.


Fotográfia


Csináld Magad 3. - Derítőlapok, diffúzorok, soft-boksz készítése

Sorozatunk harmadik részében a műterem világításához és a fényformáláshoz elengedhetetlen tartozékokat készítjük el.Fotó és irodalom


Egy fénykép és egy írás: Bacher Iván

Megkértük irodalmi életünk ismert személyiségeit, hogy írjanak a Digitális Fotó Magazin irodalomszerető olvasói számára egy-egy új művet, amelynek témája a fénykép.