tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK

2008/10Levelezés


Levelezés

HDR-panoráma drágább szoftverekkel, nagyobb szenzor, nagyobb színmélység?, Lyukkamera digitális vázzal, Gyufásdoboz-kamera, Tárgyfotózás házi stúdióban, keretek a képekhez, Síkágyas szkennerek, Objektívek, Nyelvi kalandozások Grétsy tanár úrral


Mindenféle


Apple Camera RAW-frissítés

Elkészült az USB 3.0

Hibajavítás Canon EOS 50D-hez

Nikon D300 firmware-frissítés

Olympus E-30

Professzionális Hi-Ti termonyomtató

Színváltó burkolat

Mindenféle


50 éves az LG

Díjnyertes Difox polárszűrő

Leválasztják a Samsung fényképezőgép üzletágát

Mikroprojektor a 3M-től

Olympus objektívek a Panasonic G1-hez is

Phase One Capture One 4 Pro

Mindenféle


A Sigma felvásárolta a Foveont

Újabb holdfotók kerülnek a netre

Galéria


Nigel Garion-Hutchings - Richard Booth: Fotók elektromos kisüléssel

Korábbi lapszámainkban már foglalkoztunk a Kirlian-fotográfia technikai részleteivel, most viszont bemutatunk egy angol párost, amely szép képeket is tud készíteni ezzel a módszerrel. Az egyébként homeopátiával foglalkozó természetgyógyász, Nigel Garion-Hutchings és a reklámfotós, Richard Booth intézetükben az elektrofotográfiai technika orvosi diagnosztikai alkalmazásai mellett reklámfotókat és Kirlian-kamerákat is készítenek. A páros természetgyógyász tagját kérdeztük munkájáról.

Szoftver


Képek a térképre - Pictomio 1.2

"Az elmúlt években látottak alapján úgy tűnt, a képnézegetők és -katalogizálók területén kissé ""beálltak"" a programok. Az időről időre megjelenő új programokban és új verziókban igazán eredeti ötlettel már régen találkozhattunk, leginkább a meglevő funkciókat dolgozzák át, finomítják a programozók. Épp ezért okozott kellemes meglepetést egy német fejlesztőcsapat legújabb munkája, a Pictomio."

Tippek, trükkök


Világító feliratok

Az alábbiakban két Photoshoppal létrehozható fényeffektust mutatunk be, amelyekkel látványosabbá varázsolhatjuk feliratainkat.


Eszközök


Canon Canoscan 5600F

A Canon új terméke papírképek és kisfilmek nagy felbontású beolvasására szolgál. A reflexiós beolvasást felgyorsítja a fehér fényű LED-fényforrás alkalmazása, amely szükségtelenné teszi a bemelegedési időt.

Eszközök


Nikon Sppedlight SB-900

Kipróbáltuk a Nikon új professzionális vakuját, amely fejlett vezeték nélküli villantási lehetőségeket nyújt.

Fényképezőgépek


Canon IXUS 870IS

28 mm-es nagylátószöggel rendelkezik a Canon legújabb kompaktja. Jó kezelhetőség, igényes kialakítás jellemzi a kis fényképezőgépet.

Fényképezőgépek


Panasonic DMC-G1

A Panasonic teljesen újszerű fényképezőgépe egyrészről a tükörreflexesekkel, másrészről a kompakt gépekkel mutat rokonságot. A tesztből kiderül, hogy az előnyeiket vagy a hátrányaikat egyesíti.Fényképezőgépek


Összehasonlító teszt: Négy belépőszintű tükörreflexes

Nikon D60, Sony A200, Canon EOS 1000D, Pentax K-m. Összehasonlítottunk négy olcsó belépőszintű tükörreflexest, megnéztük, hogy melyik mire használható, és hogy hol mit kapunk a pénzünkért.

Vásárlás


Válasszunk fényképezőgépet!

Cikkünkben összefoglaljuk a legfontosabb szempontokat, amelyeket a digitális fényképezőgép kiválasztásánál érdemes figyelembe venni, segítséget adunk a megfelelő modell megtalálásában.


Vásárlás


Melyiket vegyem? Objektívek

Tavalyi vásárlási tanácsadónkban az objektívek kiválasztásának szempontjait a fényképészet műfajai felől közelítettük meg. Az idén azt vizsgáljuk, hogy mi alapján osztályozhatjuk, és alapvetően hány csoportba sorolhatjuk be őket.


Vásárlás


Notebook vagy netbook?

Cikkünkben segítséget nyújtunk olvasóinknak a megfelelő hordozható számítógép kiválasztásában. Felmérjük, hogy mit várhatunk a 80 ezer, és mit a 600 ezer forint értékű számítógéptől, kiderítjük, hogy valójában melyikük mire is jó.


Vásárlás


Kiegészítők és tartozékok

Összegyűjtöttünk néhány hasznos tartozékot, kiegészítőt, amelyek akár ajándéknak is kitűnőek lehetnek. A feltüntetett árak csak iránymutatásul szolgálnak, a termék gyártójától és egyéb tulajdonságaitól függően előfordul, hogy jelentősen drágábban, de akár olcsóbban is hozzájuk juthatunk.

Vásárlás


Webáruházak karácsonyi tesztje

Az ünnepek közeledtével sokan vásárolnak fotósfelszerelést maguk vagy hozzátartozóik számára. Kipróbáltunk tehát néhány internetes üzletet, szemügyre vettük a kínálatot, az árakat és teszteltük a kiszállítás gyorsaságát is.


Vásárlás


Szoftvervásárlási tanácsadó

Tavalyi szoftvervásárlási tanácsadónk bevezetőjében felmerült a kérdés, hogy egyáltalán miért van szükségünk programokra, miért kell(ene) akár sok ezer forintot kiadnunk különféle programok megvásárlására?

Portfólió


Jéghegyek portréi

"Úgy fényképezem a jéghegyeket, mintha emberekről készítenék portrét. Mintha őseim családi fényképei lennének. Olyan pillanatokat keresek az életükben, amelyekben magukban hordják egyéniségüket

Fotográfia


Képkompozíció felsőfokon - A városok

Utazásaink leggyakoribb célpontjai nyilvánvalóan az ismert nagyvárosok. Érdemes természetesen ezeken a helyeken is elkerülni az ezerszer látott kliséképeket, és jól komponált, értékes fotókat készíteni.
Fotográfia


Szürke képek

Jönnek a késő őszi, téli borongós nappalok. A felhős égbolt, a szórt fény sajátos hangulatot adhat képeinkhez.

Fotográfia


A legnépszerűbb stockfotók

Mi az aktuális stockfotódivat? Milyen témájú képeket vásárolnak manapság a leggyakrabban? Ezekre a kérdésekre keressük a választ az alábbi cikkünkben.

Fotó és irodalom


Egy fénykép és egy írás: Háy János

Megkértük irodalmi életünk ismert személyiségeit, hogy írjanak a Digitális Fotó Magazin irodalomszerető olvasói számára egy-egy új művet, amelynek témája a fénykép.