tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Sony DSC-RX100 III

Létrehozva: 2014.05.16  10:15   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
A Sony ismét megújította okoskompaktját. A harmadik kiadás legnagyobb újdonsága a vázból felugró elektronikus kereső, valamint a zoomobjektív f/1,8-2,8-ra növelt fényereje.


Az OLED típusú elektronikus kereső felbontása 1,44 millió képpont, nagyítása pedig 0,59-szeres, és a szenzorra jutó kép 100 százalékát mutatja. A szenzor egyébként továbbra is egy 1-colos 20 megapixel felbontású hátsó megvilágítású CMOS.
Az objektív ekvivalens gyújtótávolság-tartománya az elődmodelleknél 28-100 mm volt, amelyet most 24-70 mm-re csökkentettek. Ennek következtében f/4,9-ről f/2,8-ra növelhették a tele-tartomány fényerejét. Az új, nagyobb látószöget kínáló objektív optikai képstabilizátort is kapott.
A legrövidebb záridő csupán 1/2000 s, ezért a gép kapott egy három fényértékes bekapcsolható semleges szürke szűrőt is.
A hátoldalon található képernyő dönthető és majdnem 180-fokban felhajtható, így a manapság divatos önarckép-készítés is megoldható.
Az RX100 III-ban van beépített WiFi és NFC modul, amelyek segítségével a gyors adatátvitel és az okos eszközökről való távirányítás is lehetséges.
Az említett újdonságok mellett a mozgóképek terén is történt előrelépés. A videók felbontása ugyan nem nőtt, az adatfolyam viszont 50 Mb/s-ra növekedett XAVC S formátumban.
A Sony DSC-RX100 III júniustól lesz kapható körülbelül 800 dolláros kezdő áron.


Hozzászólások

Nincs hozzászólás