tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Nikon D3300

Létrehozva: 2014.01.07  15:50   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
A Nikon új belépőszintű tükörreflexest jelentett be. A D3200 utódja optikai aluláteresztő szűrő nélküli 24 megapixeles szenzorral és új képfeldolgozó processzorral rendelkezik. Az új 18-55 mm-es kitobjektív kisebb és könnyebb, mint elődje.
Sajtóbejelentés:

Egyszerűen nagyszerű: örökítse meg a pillanat szépségét az új Nikon D3300 fényképezőgéppel

Amszterdam, Hollandia, 2014. január 7. A Nikon ma bejelentette D3300 nevű új, belépő szintű digitális tükörreflexes fényképezőgépét, amellyel egyszerűen megörökíthető az igazán fontos pillanatok hangulata.
A kisméretű és könnyű Nikon D3300 nagy teljesítményű, kényelmesen hordozható és egyszerűen használható, így remek eszköz az elsőrangú, digitális tükörreflexes fényképezőgépektől megszokott képminőségű felvételek bonyodalmak nélküli készítéséhez.
A gyenge fényes helyzetektől a csodálatos portrékig a Nikon sokat dicsért Útmutató módja továbbra is megkönnyíti a fotós munkáját; elvégzi a szükséges beállításokat, így ön nagyszerű fényképeket és videókat készíthet. A D3300 figyelemre méltó funkcióival részletgazdagabb, tisztább képeket készít, különösen a nagy ISO beállítások mellett, sötét helyzetben. A továbbfejlesztett elemek közé tartozik a 24,2 megapixeles CMOS-érzékelő, amelyet optikai aluláteresztő szűrő (OLPF) nélkül terveztek; a szélesebb érzékenységtartomány (ISO 12 800-ig); a Nikon nagy teljesítményű, új EXPEED 4 képfeldolgozó rendszere; valamint a gyorsabb, akár 5 kép/mp sebességű sorozatfelvétel.
Ezenfelül az új NIKKOR szettobjektív is meglepően kisméretű, így a Nikon D3300 szett sokkal jobban hordozható elődjénél; a Nikon vezeték nélküli mobiladapterének használatával pedig megoszthatja gyönyörű felvételeit, amelyek szépségükkel kitűnnek majd a közösségi webhelyek okostelefonos képtengeréből.
Marina Gurevich, a Nikon Europe haladó digitális tükörreflexes fényképezőgépekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „Legyen szó a családi életről vagy a diáklét kalandjairól, a Nikon D3300 kitűnő választás azok számára, akik most kezdik utazásukat a digitális tükörreflexes fényképezés világában. Az Útmutató mód páratlan könnyebbséget jelent, a nagy felbontású érzékelő és nagy ISO erős kombinációja pedig olyan képminőséget állít elő, amely messze felülmúlja a kisebb teljesítményű gépekkel készített felvételekét. A D3300 még a fényképek mobileszközökön keresztül való megosztására is kínál opciót - ezzel a géppel az ön történetei is megkapják majd az őket megillető figyelmet."




Hihetetlen képminőség
A képérzékelő a fényképezőgép szíve. A D3300 pedig meglehetősen nagyszívű fényképezőgép. A 24,2 megapixeles érzékelő szándékosan nem tartalmaz aluláteresztő optikai szűrőt, ezért a gép még a legfinomabb részleteket és textúrákat is lenyűgözően éles felvételeken képes megörökíteni. A képek figyelemre méltóan tiszták, különösen a NIKKOR objektívvel készültek. A D3300 nagy teljesítményű, új EXPEED 4 képfeldolgozó rendszere, valamint a széles fényérzékenység-tartomány (amely ISO 12 800-ig terjed, és 25 600 egyenértékig kiterjeszthető) jóvoltából kivételesen szép és tiszta, gazdag tónusokkal rendelkező képeket készíthet még gyenge fényben, nagy ISO beállításokkal is. A gyors akciót, tovatűnő pillanatokat, röpke arckifejezéseket éppen a megfelelő pillanatban kaphatja el a gyors, 5 kép/másodperc sebességű sorozatfelvétellel. És történjenek bármilyen gyorsan a dolgok, az élesség mindig pontos lesz, mert a gép 11 pontos AF-rendszere egy kereszt típusú központi érzékelőt is tartalmaz a még nagyobb pontosság érdekében.
Útmutató mód: lépésekre lebontott segítség
A Nikon híres Útmutató módja önből is kihozza a fotográfust. A lépésenként végigvezető, érthető magyarázatokat és inspiráló mintaképeket tartalmazó Útmutató mód pontosan megmutatja a nagyszerű fényképek és videók készítésének titkát a kezdőknek, valamint azoknak, akik szeretnék továbbfejleszteni tudásukat. A fényképezőgép tetején található módválasztó tárcsával egyszerűen elérhető Útmutató mód segítségével elsajátítható a fényképezőgép beállítása, valamint a fényképezés, a visszajátszás, a törlés és még a képek retusálása is. Az igyekvő fotósok azt is megtanulhatják, hogyan lehet csodálatos portrékat készíteni elmosódott háttérrel, kimerevíteni a mozgást, vagy gyenge fényben is éles képeket rögzíteni. Az Útmutató mód megkérdezi a fotóstól, hogy milyen típusú képet vagy videót szeretne készíteni, ezért sokan úgy tartják, hogy képes önbizalmat ébreszteni a kezdő felhasználóban, illetve bárki számára egyszerűvé teszi a fő funkciók és vezérlők használatának megtanulását anélkül, hogy közben a használati útmutatót kellene böngészni.


Speciális hatások
A fényképezőgép beépített Speciális hatások módjának köszönhetően könnyedén művészi effektusokkal láthatja el fényképeit és videóit. 13 különféle effektus közül választhat; szórakoztatóvá válik az egyedi megjelenésű fényképek és videók készítése. Az opciók között megtalálhatók az alábbiak: Pop, amely a színtelítettség növelésével élénkíti a színeket; Játékkamera, amely retro hatást kelt; valamint az Egyszerű panoráma, amely látványos panorámaképeket készít tájakról és városi látképekből. Az effektusok rendkívül egyszerűen alkalmazhatók, és hatásuk fényképezés közben, valós időben ellenőrizhető a nagyméretű LCD-monitoron.




A teljes HD videók öröme: D-videó
A Nikon D3300 nemcsak a nagyszerű képek készítését könnyíti meg, a fényképezőgéppel lenyűgöző videókat is készíthet rendkívül egyszerűen. A fényképezőgép D-videó funkciója akár 50p/60p képkockasebességgel is képes teljes HD videókat rögzíteni, állandó automatikus élességállítással - ez azt jelenti, hogy a felvételek még akciódús jelenetek esetén is gördülékenyek maradnak, ráadásul kiemelkedő élesség és képtisztaság jellemzi a felvett videót. A videofelvétel gomb megnyomásával egyszerűen indíthatja a felvételt, míg a beépített sztereó mikrofon - valamint a Nikon külső ME-1 sztereó mikrofonjával való kompatibilitás - révén olyan videókat rögzíthet, amelyek nem csupán látványvilágukban, hanem hangzásukban is kiválóak.
Egyszerű csatlakoztathatóság
A Nikon D3300-zal készített képeket a fényképezőgépről közvetlenül iOSTM vagy AndroidTM rendszerű intelligens eszközre lehet küldeni1, ahonnan azok egyszerűen feltölthetők a közösségi webhelyekre, például a Facebookra, az Instagramra vagy a Twitterre. A remek képminőségnek köszönhetően az ön felvételei bizonyosan felhívják magukra a figyelmet! A Wi-Fi funkció a képek készítésénél is hasznos segítséget jelent, mert az intelligens eszköz képernyőjén ellenőrizhető az éppen készülő kompozíció, lehetővé válik a fényképezőgép távvezérlése, illetve remek önarcképek is készíthetők ezzel a módszerrel.


Intelligens design, értelemszerű használat
A Nikon elsőrangú ergonómiája, a jól átlátható menük és a gyakran használt funkciók (például a D-videó és az Élő nézet) számára elhelyezett külön gombok igazán egyszerűvé és magától értetődővé teszik a gép használatát. A 7,5 cm-es, széles megtekintési szögű, 921 000 képpont felbontású LCD-monitor nagy tisztasággal jeleníti meg a képeket, a fényképezőgép hátoldalán található, új „i" gombbal pedig felvételkészítés közben gyorsan, a főmenü átugrásával módosíthatja a beállításokat. A tiszta, széles képet adó optikai kereső (amelynek képfedése körülbelül 95%, nagyítása pedig 0,85x) egyszerűvé teszi a tökéletesen időzített fényképek készítését, különösen akkor, ha távolról fényképez gyors akciót. A D3300 újdonsága, hogy a kereső használatával dolgozó fotós választhat a klasszikus és a grafikus felület között; utóbbi animált jelzésekkel teszi még értelemszerűbbé a gép használatát.
Kisméretű rendszer
A Nikon D3300-at visszafogott méret, de annál jobb képminőség jellemzi - digitális tükörreflexes fényképezőgép használata sosem volt ennyire vonzó. Az új, kisméretű és behúzható NIKKOR 18-55mm VR szettobjektívnek köszönhetően a D3300 sokkal kisebb és hordozhatóbb rendszer, mint számos más digitális tükörreflexes fényképezőgép. A könnyű váz tömege mindössze kb. 410 g (akkumulátor és memóriakártya nélkül). A fényképezőgép fekete, vörös és szürke színben kapható. A kis géphez képest nagyméretű, kényelmes markolat stabil fogást tesz lehetővé.


NIKKOR, vaku és rendszerkompatibilitás
A Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgéppel, így a Nikon D3300 modellel való fényképezés egyik legnagyobb előnye, hogy kompatibilis a Nikon NIKKOR objektívjeinek széles választékával, valamint egy sor nagy teljesítményű, mégis egyszerűen használható rendszertartozékkal. A NIKKOR objektívek világszerte méltán híresek optikai teljesítményükről, a D3300 pedig kompatibilis a DX-formátumú objektívek teljes választékával. Az általános használatra vagy utazáshoz ideális, kompakt zoom objektívektől a csodálatos háttérelmosódást (bokeh) produkáló, gyors fix objektíveken át a nagy látószögű és mikro objektívekig minden fényképezési helyzethez található megfelelő objektív. Bármelyiket választja közülük, a rugalmas precizitás jóvoltából a legtöbbet hozhatja ki a fényképezőgép 24,2 megapixeles felbontásából; élénk színű, nagy kontrasztú fényképeket készíthet, vagy moziszerű effektusokkal kísérletezhet videofelvétel közben. Az objektívek mellett érdemes megemlíteni a Nikon SB-300 vakut, amely kisméretű és könnyű, és egyszerű megoldást kínál a kezdők számára a szépen megvilágított felvételek elkészítéséhez. Használatával hatásosabbá teheti a nappali képeket, szebbé az alkonyati felvételeket, és jobban kiemelheti a téma részleteit még az ellenfénnyel nehezített szituációkban is.


A fő jellemzők összefoglalása
• 24,2 megapixeles, DX-formátumú érzékelő optikai aluláteresztő szűrő nélkül
• Útmutató mód: érthető, lépésekre lebontott segítség
• Remek gyenge fényes teljesítmény: ISO 100-12 800 (ISO 25 600 egyenértékig kiterjeszthető)
• Gyors és nagy teljesítményű EXPEED 4 képfeldolgozó rendszer
• 5 kép/mp sebességű sorozatfelvétel
• Borotvaéles, 11 pontos AF-rendszer, középen kereszt típusú érzékelővel
• 420 képpontos RGB fénymérő-érzékelő a Nikon Fényképezési helyzetfelismerő rendszerével
• D-videó: teljes HD videók rögzítése akár 50/60p sebességgel
• Beépített mikrofon és kompatibilitás a Nikon ME-1 sztereó mikrofonnal
• Egyszerű vezeték nélküli kapcsolat: a Nikon Wu-1a mobiladapterrel
• Speciális hatások mód: 13 különleges effektus állóképekhez és videókhoz
• 6 motívumprogram mód
• Nagyméretű LCD-monitor: 7,5 centiméteres, széles megtekintési szögű, 921 000 képpont felbontású
• Optikai kereső kb. 95%-os képfedéssel és 0,85x nagyítással
• Kisméretű és könnyű váz: kb. 124 x 98 x 75,5 mm. Tömege mindössze 410 g (akkumulátor és memóriakártya nélkül)
• Kisméretű, behúzható szettobjektív: AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR II
• Stabil markolat a biztonságos kezeléshez
• Háromféle színben kapható: fekete, vörös és szürke
• Bővíthető rendszer: a gép kompatibilis a NIKKOR DX-formátumú objektívek teljes választékával és a belépő szintű Nikon vakukkal
1 iOS és AndroidTM alapú intelligens eszközökkel kompatibilis. A funkció használatához külön alkalmazás futtatása szükséges, amely ingyenesen letölthető a Google PlayTM, illetve az Apple App StoreTM áruházból. Az Android, a Google, a Google Play, a YouTube és az egyéb jegyek a Google Inc. védjegyei.
Amennyiben a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el az alábbi webhelyre:

www.nikon.hu


Cimkék:

nikon d3300





Hozzászólások

Nincs hozzászólás