tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Nagy kiállítói érdeklődés a photokina 2014 iránt

Létrehozva: 2014.05.09  12:38   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
A vásár indulása előtt pontosan fél évvel az új kiállítók száma meghaladja a két évvel ezelőtt ugyanebben az időpontban tapasztalt értéket

A fényképészeti és képalkotási ágazat összes fontos vállalata elfogadta a photokina 2014 meghívását - a terület kereken 80 százalékát már bérbe vették - a vásár indulása előtt pontosan fél évvel az új kiállítók száma meghaladja a két évvel ezelőtt ugyanebben az időpontban tapasztalt értéket. Jó fél évvel a photokina előtt a fényképészeti és képalkotási ágazat világszerte legfontosabb nemzetközi kiállításának rendezője nagy érdeklődést tapasztal a kiállító vállalatok részéről. Mind a bérbeadás eredménye, mind az új kiállítók száma örömteli módon magas. A területek 80 százalékát sikerült már kiadni. Ezenkívül a photokina kiállításon először szereplő vállalatok száma jelentősen nőtt az előző, 2012-es rendezvény előtti ugyanilyen időponthoz képest. A photokina 2014 kiállításon a rendező (a Kölnmesse und Photoindustrie-Verband, Kölni Vásár és Fényképészeti Ipar Egyesület) újra kb. 40 országból érkező kereken 1000 kiállító vállalattal számol. 2012-ben 166 nemzet képviselőjeként kereken 185 000 látogató jött Kölnbe, hogy a képek szakterületének aktuális trendjeit és technikáit megismerhesse.

Szeptember 16. és 21. között a képalkotás világának legfrissebb termékújdonságain kívül a vásár legfontosabb ajánlati témáit az akciókamerák, a fényképezőgépekkel való filmezés, valamint a készülékek egymás közötti hálózatba kötése és az internethez való csatlakoztatása jelentik. Mindezekkel kapcsolatban a photokina ebben az évben a közönség megszólításának új útjaira is merészkedik. A "fényképezés több, mint technika" mottó jegyében öt témakör ad a vásárnak összefogott struktúrát, és mutatja meg az eddigieknél erőteljesebben a fényképészet érzelmi vetületeit.A témakörök határozzák meg a vásár struktúráját
Így kamerák, objektívek és felszerelések jellemzők a "capture your world" (ragadd meg a világot) témakörre, míg a fény, a villanók és az állványok határozzák meg a "light up your world" (világítsd meg a világodat) témakört. A képek és adatok tárolásával, összekötésével és átvitelével kapcsolatos ajánlatokat a „share your world" (oszd meg a világodat) témakör foglalja össze, a „create your world" (alkosd meg a világodat) témakör pedig a bevitelre, szerkesztésre és feldolgozásra vonatkozó ajánlatokat tartalmazza. Végül az utómunkákkal, nyomtatással és bemutatással kapcsolatos összes ajánlat a „show your world" (mutasd meg a világodat) címszó alatt található.

A photokina koncepcióját nagyhatású, kongresszusokat, workshopokat, szimpóziumokat, élő felvételeket, képbemutatókat felvonultató eseménykínálat teszi teljessé, amelyek nemcsak a vásár területén, hanem az egész városban kapnak helyet. A vállalatok a photokina keretében újszerű, 3D felvételi technikát használó kamerarendszereket mutatnak be, tökéletes monitorokat vonultatnak fel ezeknek a képeknek a megjelentetésére, és élőben mutatják be, hogy milyen meggyőzően néznek ki a nap első vásárlátogatóiról készült és a legújabb 3D technikával kinyomtatott modellek. Ezen túlmenően a photokina 2014-ben ismét széles körű kínálatot mutat be a képalkotás profijainak és a nemzetközi szakkereskedelemnek. A Computer Generated Imaging (számítógéppel generált képalkotás) és a nagylátószögű teleobjektívek (Look and See, nézd és lásd) kínálata továbbra sem veszít súlyából, sőt bővül. Ez igaz a photokina professionals területre is, ahol idén a "jövedelmező üzleti lehetőségek a profi fényképészek számára" témára összpontosul a figyelem. Mindezeken túlmenően a photokina érdekes színpadi programokat tartogat a valóságos és virtuális közösségek, valamint a kiállítók és a látogatók számára a „be mobile, be in action, be connected" (legyél mobil, legyél aktív, csatlakozz) mottó jegyében. A témák a szociális médiától a konnektivitáson és a mobil alkalmazásokon keresztül az akció-/kültéri kamerákig terjednek.

www.photokina.com

Cimkék:

photokina

Hozzászólások

Nincs hozzászólás