tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Megjelent a Digitális Fotó március-áprilisi száma

Létrehozva: 2018.03.08  12:04   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Ebben a hónapban a legjobb természetfotókat szállítjuk, tippeket adunk a csillagos égbolt és a tejút lefotózásához, Photoshoppal misztikus fotót szerkesztünk. Kamera- és objektívtesztek, magyar állványújdonság, házi fényképezőgéptesztelés és még sok érdekes téma!
Aktuális cikkeinkből:

Máté Bence és Haarberg Orsolya csodás természetfotói
Ebben a hónapban a legjobb természetfotókat szállítjuk! Máté Bence, Magyarország és a világ egyik legjobb természetfotósa beszél életéről, munkájáról, valamint a technikájának folytonos fejlődéséről. A sokszoros díjnyertes Haarberg Orsolya pedig Norvégiába kalauzol minket megannyi lélegzetelállító felvételével, és beavat a műhelytitkokba is.

Így koptatja el a márkanevét a Kodak
Egykor uralta a világ filmtermelését és komplett csarnokokat vásárolt magának a fotókiállításokon, ma már komolytalan bejelentésekhez adja a márkanevét - jó pénzért.

Tejút és csillagos égbolt - bemozdulás nélkül
Közeleg a jó idő, irány a természet! Cikkünkben részletesen ismertetjük, hogyan lehet lefotózni a csillagos égboltot és a tejutat bemozdulás nélkül! Minden fotóhoz expozíciós adatok!

Géptesztek
Mit tudhat egy nagy szenzoros Canon kompakt, amit a többi kamera nem? A G1 X Mark III tesztünkből kiderül. Már a bejelentés napján kipróbáltuk a Fujifilm új csúcsgépét, az X-H1-et és megvizsgáltuk, hogy a Panasonic mivel indul csatába a Profi fotósokért (G9).

Misztikus találkozás - Photoshoppal
Mesterséges füst és köd, aprólékos munka a tónusokkal, utólagos világítás, valamint érdekes csillanások. Így lesz egy hétköznapi képből egy látványos és misztikus fotó az Adobe Photoshop és a Lightroom segítségével.

iQuick3pod az Uniqballtól
Az elsők között teszteltük a magyar fejlesztők világújdonság fotóállványát. Több szolgáltatás, kisebb méret és kisebb tömeg - mindez kevesebb pénzért! Ugye érdekes?

Végezz minden munkát ingyenes szoftverekkel!
Összegyűjtöttük a legjobb ingyenes szoftvereket, amelyekkel nulla forintból minden képkezelési és képszerkesztési feladat elvégezhető. Windows-ra, Mac OS-re és Linuxra is ajánlunk megoldásokat!

Vigyázat, hamis a pendrive!
A Chip Magazin szerkesztőinek segítségével leteszteltünk 2 TB-osnak árult, de valójában csak 16 GB-os pendrive-ot. Kerülje el Ön is az átverést!

Profoto A1 - legkisebb nagyvaku
A Profoto egy műtermi és egy rendszervakut keresztezett egymással. Az ilyen hibrid megoldásoknál két dolog fordulhat elő: a termék vagy a két kategória hátrányait vagy az előnyeit egyesíti. Cikkünkből kiderül, hogy ebben az esetben melyik sikerült.

Objektívtesztek
Kipróbáltuk a Nikon különleges halszem-zoomját, a Panasonic-Leica páros új profi 200mm-es f/2,8-as teléjét és az Olympus ultranagy fényerejű nagylátóját, az M. Zuiko Digital 17 mm f/1,2 Pro-t.

Interú Faur Zsófival
A fotográfia műkereskedelmi helyzetéről, az árakról, a nemzetközi forgalomban való jelenlét
kulturális értékéről beszélgettünk a 2001-ben alapított Faur Zsófi Galéria névadó tulajdonosával.

Így teszteld a fényképezőgéped
Mennyi a kamerám dinamikája? Mekkorák a zajszintjei? Pontos-e az autofókusz? Mérd meg otthon! Cikkünkben minden tudnivalót leírunk!

Cornel Capa
Henri Cartier-Bresson a „Fényképezés világítótornyának" nevezte a Cornell Capa által alapított International Center of Photography-t. Cornell Capa nem csak Robert testvére volt, cikkünkből kiderül, hogy a fotográfia neki is igencsak sokat köszönhet.

Továbbá:
Hírek és újdonságok a fotózás világából
Technológia és innováció
Olvasóink fotói
A legjobb háziállat-fotók
Samsung Galaxy Note8 teszt

Részletes tartalom itt!

Előfizetés itt!Hozzászólások

Nincs hozzászólás