tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Megjelent a Digitális Fotó május-júniusi száma

Létrehozva: 2018.05.04  09:32   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Megmutatjuk, hogyan lehet otthon 150 megapixeles képeket készíteni, foglalkozunk vakukkal, filterekkel és technológiai újdonságokkal is. Megnézzük, hogy melyik márka a legolcsóbb és melyik a legdrágább. Kamera és objektívtesztek, TIPA-díjak és még sok érdekesség a május-júniusi Digitális Fotóban.
Aktuális cikkeinkből:


Fekete-fehér elegancia - Michal Baran fotói
Gondolkodott már azon, hogyan jött létre egy szuper címlapfotó, egy menő
divatanyag, amikor átlapoz egy magazint? Bizony nem csak a modell szépségén,
a sminkes kreativitásán és a stylist stílusérzékén múlik.

Melyik a legolcsóbb és melyik a legdrágább gyártó?
Gyakran hallani, hogy egy gyártó drága, egy másik meg olcsóbb. Most tiszta vizet öntünk a pohárba, és összehasonlítjuk, hogy honnan jönne ki a legolcsóbban a felszerelésünk.

Távvezérelt fény: Olympus FL900R és FL-600R
Kipróbáltuk az Olympus két felső kategóriás vakuját, a könnyű és kompakt FL-600R-t és a nagyobb tudású, időjárásálló szigetelésekkel is ellátott FL-900R-t, amelyek nevében az R betű a vezeték nélküli funkciókat jelöli.

Mesterek a fotón
Mindig izgalmas, ha bepillantást nyerhetünk egy-egy kézműves mester műhelyébe, vagy valakit érdekes munkája közben fotózhatunk le. Ha kezünk ügyében van szeretett masinánk, s máris adott a nagyon izgalmas, ám nem túl könnyű feladat, az ember és környezetének ábrázolása.

Fujifilm FinePix X-H1
Új modellel bővült a Fujifilm MILC típusú fényképezőgépeinek kínálata. A „T" sorozat fölé pozícionált „H" jelű család első modellje meg is jelent, amelyet most megkaptunk tesztelésre.

Hasselblad X1D
Kipróbáltuk az immár a második firmware-frissítésén átesett 50 megapixeles, tükör nélküli, középformátumú kamerát, amely nemcsak a képminőség, hanem a különleges formaterv és az újszerű kezelés miatt is érdekes.

Olympus PEN E-PL9
Az Olympus immár a sokadik digitális inkarnációját készíti el az egykori legendás PEN kameráinak. Az E-PL9 továbbra is megkapó külsővel, jópofa funkciókkal és hosszú kihagyás után újra beépített vakuval és a sorozatban most először 4K-videóval érkezik.

Nikon 180-400 mm f/4 - beépített telekonverterrel
A Nikon nemcsak frissítette a profi nagytele-zoomját, hanem teljesen át is tervezte azt, és kibővítette a gyújtótávolságtartományt lefelé és fölfelé is.

A címlapon:
Az orosz származású Katerina Belkina festők munkáit alkotja újra fényképezőgépével és különleges szemléletmódjával. Persze nem talált fel semmi újat, gondolhatja egy csendes kisebbség, hiszen a festőművészet óriásainak alkotásait képezi pixelekké, és ez már egyszer ki lett találva. Ezen a ponton továbbhaladva viszont már fejet is hajtunk, hiszen az ember ábrázolása, legyen szó akár portréról, felöltözött alakról vagy aktról, mindig nagy kihívást jelent.

Megjött a JPEG utódja? - Mindent a HEIF-formátumról
Új képformátum válthatja le az öregedő JPEG-et, a változás pedig a mobiltelefon-ipar irányából érkezik. Mi ez a HEIF, meg fog-e jelenni a fényképezőgépekben, és jó-e ez a fotósoknak?

150 megapixeles képek bármilyen kamerával
A 100 megapixelnél nagyobb felbontású kamerák a legtöbb amatőr számára elérhetetlenek, de egyáltalán nem lehetetlen akár több száz megapixeles fotókat készíteni szinte bármilyen fényképezőgéppel. Megmutatjuk, hogyan!

Utólagos élességállítás és álmélységélesség - hogyan?
Az utóbbi években fényképezőgépekben és mobilokban is megjelentek különféle utólagos élességállítási és mélységélesség-szimulációs megoldások. Hogy működnek, mennyire hoznak jó eredményt, és egyáltalán szükség van-e rájuk?

TIPA-díjak 2018
A 14 ország 30 fotográfiai szaklapjának főszerkesztői az idén Portugáliában, Lisszabonban gyűltek össze, hogy megszavazzák az év legjobb termékeit. A TIPA (Technical Image Press Association) tagújságjai mind a hat kontinenst képviselik, és függetlenül értékelik a gyártók termékeit. Lapunk a TIPA tagja.

Részletes tartalom itt!

Előfizetés itt!

 

 Hozzászólások

Nincs hozzászólás