tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Megjelent a Digitális Fotó július-augusztusi száma

Létrehozva: 2014.07.02  13:36   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Különleges elefántfotók, 5+1 Photoshop fogás, Fujifilm X-T1 teszt, tippek mobilos fotózáshoz és tájképfotózáshoz, nagyvárosi kompozíció és sok más érdekesség.
Én az elefántokkal vagyok

Joachim Schmeisser lélegzetelállító fekete-fehér elefántfotóin megjelenik az állatok személyisége. Olyan portrékat készített, melyek megérintenek bennünket, más szemmel láttatva ezeket a különleges, hatalmas lényeket.

Fényképezőgéptesztek
Kipróbáltuk a Samsung apró cserélhető objektíves fényképezőgépét az NX minit, a kicsi és okos gépet keresők érdeklődésére pedig a Nikon Coolpix P340tarthat számot. Az Olympus 24-szeres zommal épített SH-1-es utazókompaktja mellett a Fujifilm felső kategóriás gépe, az X-T1 is a szerkesztőségünkben járt.

Mobilos fotózás
Lehet-e és ha igen, akkor hogyan lehet igazán jó képeket készíteni mobillal? Tanácsadó cikkünkben tippeket adunk a mobilos fotózáshoz és egy profi, Magyar Sajtófotó-díjas fotóriporter, Stiller Ákos is megosztja a tapasztalatit a mobilos képkészítéssel kapcsolatban. Ehavi tesztünkben pedig a zoomobjektíves Samsung Galaxy K Zoomot próbáltuk ki.

Nagyvárosi fotózás
Kompozícióval foglalkozó cikkünkben a városi fotózáshoz ad profi tanácsokat Torsten Andreas Hoffmann, kitérve arra is, hogy mikor érdemes színes és mikor fekete-fehér képeket készíteni. Alapfokú kompozíciós sorozatunk is folytatódik, ebben a hónapban a képelemek elhelyezésével foglalkozunk.

Objektívtesztek
Ebben a hónapban két Samsung objektív, egy professzionális nagy fényerejű alapzoom (16-50 mm f/2-2,8) és egy f/1,4 fényerejű portréobjektív (85 mm f/1,4) mellet egy különleges Fujifilm alapot (XF 56 mm f/1,2) is kipróbáltunk.

Fotótörténet
Ebben a hónapba két fotós hölgyről olvashatnak, a magyar származású Susanne Szász különösen szép gyermekfotóiról vált ismertté, az amerikai Vivian Maier képei viszont egy különös véletlen során kerültek napvilágra.

A részletes tartalomhoz kattintson ide!

 


Cimkék:

dfm

Hozzászólások

Nincs hozzászólás