tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Megjelent a Digitális Fotó legfrisebb száma

Létrehozva: 2015.06.29  09:06   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Már kapható a Digitális Fotó Magazin július-augusztusi száma: Aktfotózás 2015-ben, akt-tippek kezdőknek, Canon és Tamron ultranagylátók tesztje, 80 megapixeles hátfal, Canon EOS M3, kompozíció visszafogott színekkel és még sok érdekes téma.
A hónap témája: Aktfotózás
Lapszámunkban három kortárs aktfotós munkája mellett (Sylvie Blum, Simon Puschmann és Polly Penrose) az aktfotográfia történetéről is írunk, interjút közlünk az egyik legismertebb magyar aktfotóssal, Módos Gáborral és 13+1 profi tippet adunk a kezdő aktfotósoknak az első lépések megtételéhez.

Canon és Tamron ultranagylátók tesztje
Szerkesztőségünkben járt a világ két legkülönlegesebb nagylátó zoomja. A Canon EF 11-24 mm f/4 világrekorder a maga nemében, ugyanis ilyen nagy látószöggel eddig még csak halszemek készültek, a Tamron 15-30 mm f/2,8 pedig az első a gyújtótávolság-tartományban, amely egyszerre nyújt f/2,8 fényerőt és beépített képstabilizátort.

80 megapixeles Phase One hátfal
Milyen minőséget nyújt egy 80 megapixeles középformátumú hátfal és vajon hogyan kell használni, hogy valóban sokkal jobb képeket készíthessünk vele, mint egy DSLR-el? Kipróbáltuk a Phase One IQ280-at, amelynél ma nincs nagyobb felbontású eszköz a kereskedelemben.

Teszt: egy MILC, egy világrekorder bridge és két utazó zoom
Gépreszt rovatunkban kipróbáltuk a cserélhető objektíves Canon EOS-M3 fényképezőgépet, amellyel a Canon tényleg felveheti a versenyt a többi tükör nélküli modellel, és leteszteltünk két utazó kompaktot (Olympus SH2 és Panasonic TZ70). Górcső alá került a Nikon P900 is, amelynek rekorder 83-szopros zoomobjektívje 2000 mm-es ekv. gyújtótávolságot nyújt.

A visszafogott színek bűvöletében
Nem csak az élénk színek hatásosak! Kompozíciós sorozatunkban most a telítetlen színek kerülnek terítékre és példaként azonnal be is mutatjuk egy Németországban élő magyar fotográfus csodálatosan hangulatos portréit is, amelyek nem az élénk színeknek, hanem a csodás fényeknek és a lágy tónusoknak köszönhetik egyedi hatásukat.

Csillagjárás
Aki mindig is csodálta azokat a képeket, amelyeken a csillagok csodálatos íveket húznak az éjszakai égbolton, most maga is elkészítheti saját fotográfiáit. A téma egyik hazai szakértője mutatja be ugyanis a technikát számos igazán látványos fotó kíséretében.

Keresse az újságárúsoknál vagy rendelje meg most! Vásárlás, előfizetés itt!Hozzászólások

Nincs hozzászólás