tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Megjelent a DFM 2016. szeptember-októberi száma

Létrehozva: 2016.09.06  06:31   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Már kapható a Digitális Fotó Magazin legfrisebb száma. Fényképezőgép- és objektívtesztek, fotótörténet, mobil, híres fotósok képei és még sok érdekesség.
A hónap témája a fényfestés
Színes csíkok, sávok és furcsa formák az éjszakai égbolton? Fénygömb a veteményes kertben? Megmutatjuk, hogyan lehet profi fényfestményeket készíteni, részletesen kitérünk az eszközökre és a technikára, valamint galériánkban bemutatjuk az egyik leghíresebb fényfestő művészt Jan Woellertet.

Yann Arthus-Bertrand csodás légi fotói
Ebben a hónapban a légi fényképezés legismertebb és legsikeresebb művelőjétől válogattunk elképesztően látványos képeket Portfólió rovatunkba, kedvet csinálva olvasóinknak is a drónos- vagy légi fotózáshoz. Aktuális olvasói pályázatunkra ugyanis pont ilyen képeket várunk!

Tesztek
Kipróbáltuk a Pentax K1-et, a cég első full-frame tükörreflexesét, amely számos különlegességet tartogatott. Részletesen bemutatjuk a Canon csúcsgépét az EOS-1D X Mark II-t, és a Fujifilm SLR stílusú felső kategóriás tükör nélküli modelljét, a Fujifilm X-T2-t. Ezen kívül két érdekesség, az Olympus TG-Tracker akciókamera és a Ricoh Tetha S - gömbpanoráma kamera is a szerkesztőségünkben járt.

Mobil
Melyik a jobb: a fényképezőgép vagy a kamerás mobil? A kérdés nem is olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik, így részletesen körbejártuk a problémát és kigyűjtöttük, hogy mely modellek közül érdemes választani, ha valaki a legjobb kamarás mobilt szeretné választani.
Mobiltesztünk rendhagyó, ugyanis a kipróbált Cat S60 nem a szokásos, hanem az infravörös képalkotásban jeleskedik.

Canon 35 mm f/1,4 és Tamron 90 mm f/2,8 Macro
Ebben a hónapban a Canon nagy fényerejű enyhe nagylátóját és a Tamron új SP-szériás 90 mm-es makróját próbáltuk ki laborunkban.

Munkácsi Márton - A bogyógyűjtő poéta
Dolgozott Németországban és Amerikában, készített címlapot a Time magazinnak, a legismertebbek azonban a divatfotói lettek. Fényképezte Marlene Dietrichet, Katharine Hepburn vagy Fred Astairet. Olvassa el Munkácsi Márton különleges történetét!

Street photography
Az utcai fotográfia vagy street photography a riport- és sajtófotó, valamint a szociofotó „őse". A nagyvárosi élet kialakulása révén az élet egyik fő színtere lett az utca, ahol mindig történik valami, amit érdemes lefotózni. Cikkünkben körüljárjuk ezt a roppant érdekes műfajt.

 Hozzászólások

Nincs hozzászólás