tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Megjelent a DFM 2015. március-áprilisi száma

Létrehozva: 2015.02.19  09:50   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Panasonic LX100, Nikon D5500 és Pentax 645Z teszt, rengeteg jó képanyag, két cikk a szkennelésről, egy Sony alapzoom és egy profi Nikon tele, spektrométer-teszt, szoftverújdonságok és a fotográfia legfrisebb hírei a Digitális Fotó március-áprilisi számában. Február 20. péntektől az újságárúsoknál!
Fényképezőgépek

Ebben a hónapban a kompakttól a középformátumúig mindenféle gépet megtalálhatnak olvasóink. A bridge kategóriás Panasonic FZ1000 a kitűnő 16-szoros zoomobjektívjével, az okoskompakt LX100 a 4/3 colos szenzorjával csábítja a fotósokat. A Nikon D5500 kis méretben ígér remek képminőséget és 25 megapixeles felbontást, míg a profik számára az 51 megapixeles Pentax 645Z lehet érdekes.

Jó képek

Lapszámunkban bemutatjuk a hazai sajtófotó pályázat és a nemzetközi Word Press Photo legjobb képeit, továbbá beszámolunk Mario Testino In your Face című Berlini kiállításáról néhány remek provokatív képpel együtt. Az ukrán Mihail Palinchak fotóin pedig nem háborúskodást, hanem mosolygó házakat mutatunk.

Teszt: Spektrométer és különleges objektívek

Kipróbáltuk a Sekonic spektrométerét, ami minden létező információt megad nekünk a rendelkezésre álló fényről. Professzionális szakfotósok nem lehetnek meg nélküle. Objektívteszt rovatunkban pedig próbapadra állítjuk a Nikon különlegesen kicsi és könnyű f/4-es 300 mm-es objektívjét, valamint a Sony sokfunkciós 18-105 f/4-es modelljét.

Van jövője a tükörreflexeseknek?

Egészen az elmúlt évekig az igényes amatőrök és a profik kizárólag tükörreflexes fényképezőgépeket használtak, ma azonban már több kérdést vet fel a mozgó tükör, mint amennyire választ ad. Cikkünkben választ adunk arra a kérdésre, hogy miért került 80 évvel ezelőtt a tükör a kamrákba, és miért fog hamarosan végképp eltűnni onnan?

Szkennelés

A hónap témája a filmszkennelés, két cikkünkben is foglalkozunk a kérdéssel, hogy milyen módszerekkel juthatunk digitális állományhoz régi filmjeinkról. A legolcsóbb otthoni megoldástól kezdve a profi dobszkenneres beolvasásig mindent körbejárunk.

Színkompozíció

A színek nagyon ritkán állnak magukban, általában más színekkel körülvéve látjuk őket. Az azonban, hogy mennyire lesz hatásos egy kép, pont az egymást körülvevő színektől függ. Színekkel foglalkozó sorozatunk második részében a színkontrasztokat vizsgáljuk meg közelebbről.

A lapszám teljes tartalmjegyzékéhez hattintson ide!


Megrendelés, előfizetés

Cimkék:

dfm

Hozzászólások

Nincs hozzászólás