tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Máthé András: Meztelenek és egyéb képek kiállítás

Létrehozva: 2014.10.16  11:17   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
A ruhátlan emberi test ábrázolása pedig klasszikus téma. A fotósok visszatérő témája az akt, a fiatal, idealizált nőalak megjelenítése elfogadott és kedvelt. A kiállítás együtt mutat be szépet és csúnyát, vonzó és taszító témákat... Bár: minden szép, csak jól kell tudni nézni...!
Csúnyaságában szép, avagy tud-e vonzó lenni az egy átlagember szemében „nem szép" ember, vagy tárgy? Hogyan viszonyulunk az élő-élettelen, szép-csúnya, vonzó-taszító jelenségekhez a fotókon keresztül...?

„Boldogok azok, akik észreveszik a szépet olyan helyeken, ahol mások semmit sem látnak! Minden szép, csak jól kell tudni nézni!" (Pissarro)Máthé András mondja: Gyakran ért az a vád, hogy „te csak mindig a szépet, a fiatalokat fotózod - úgy könnyű dolgod van." Igaz is, meg nem is, hiszen valóban vonzódunk a széphez, harmonikushoz, esztétikushoz, és ez a témaválasztást gyakrabban határozza meg. Ugyanakkor, ha a nézőknek nem a megszokottat, a kiegyensúlyozottat, nem a békéset, kellemest mutatod meg, jön a szolid, vagy határozott megrökönyödés, esetenként döbbenet.
Mintegy húsz éve fotózgatom az általam „penészvilág"-nak elnevezett háztartási hulladékokat, maradványokat. Később magam is elkezdtem hozzásegíteni témáimat a penészedés megindulásához, a rothadáshoz. Az enyészet útja, a szerves anyagok lebomlása a szemnek szokatlan és érdekes látványt nyújt.

Megnyitó: 2014. október 22. 12 óra
Helyszín: 4026 Debrecen, Hunyadi utca 1-3.
+36 52 518-400

A kiállítás megtekinthető: 2014. október 22, Szerda - 2014. november 16, Vasárnap


Cimkék:

Máthé András

Hozzászólások

Nincs hozzászólás