tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Kiállítások és programok a 120 éves Mai Manóban

Létrehozva: 2014.10.07  10:32   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
A 120 éves Mai Manó ház számos kiállítással és programmal várja a látogatókat október 10-től: Vissza a műterembe, Újat a régivel, Andrássy - Nagymező sarok, Fotóutca fesztivál.
A 120 éves Mai Manó ház a következő kiállításokkal és programmal várja a látogatókat október 10-től:
(1065 Budapest, Nagymező utca 20.)

Vissza a műterembe!
Mai Manó cs. és kir. udv. fényképész retrospektív kiállítása
Kurátor: Kincses Károly, fotómuzeológus
Megtekinthető: 2014. október 10. - 2014. november 9. minden hétköznap 14-19 óra között, hétvégén 11-19 óra között.
Mai Manó 1894-től haláláig, 1917-ig használta és lakta a házat. Évente hozzávetőlegesen 3-4 ezer felvétel készült a műteremben, ez, a huszonhárom év alatt majd hatvanezer fényképet jelent. Bár csak a töredéke maradt fenn, azért ez tekintélyes életmű. Ebből válogattuk azt a háromszázat, melyet most megmutatunk. Láthatókká lesznek a tizenkilencedik század vége, huszadik eleje emberei, akik közül bármelyik lehetett volna nagyapánk, dédapánk, látjuk a másságukat, öltözéküket, azokat a pózokat, ahogy és amit üzentek akkor nekünk.

Újat régivel
Kortárs fotók történeti eljárásokkal
Kurátor: Kincses Károly, fotómuzeológus
Megtekinthető: 2014. október 10. - 2014. november 9. minden hétköznap 14-19 óra között,hétvégén 11-19 óra között.
Szerencsére a digitális fényképezés mindent elsöprő cunamija meghagyott bizonyos területeket a fotóművészet területén, s egyre több azoknak az alkotóknak a száma, akik, elégedetlenek lévén a szoftvermérnökök által tálcán kínált képlétrehozási lehetőségekkel, visszatérnek az analóg fotóhoz, s ha már visszaléptek egyet, akkor mindjárt kettőt is, mert kipróbálták, tökéletesítik a múlt archaikus eljárásait, s dagerrotípián, antrakotípián, cianotípián, nedves kollódiumos lemezeken s egyebeken mutatják meg mai világunk őket érdeklő részét. A hihetetlenül érdekes képek mellett az eljárások rövid leírásaival is találkozhatnak majd a látogatók.

Andrássy - Nagymező sarok
Utazás a Fortepannal 1896 - 1986 között
Kurátor: Kincses Károly, fotómuzeológus
Megtekinthető: 2014. október 10. - 2014. november 9. minden hétköznap 14-19 óra között, hétvégén 11-19 óra között.
A Fortepan.hu az egyik legjelentősebb fotográfiai felület és vállalkozás az utóbbi évek magyar fotográfiájában. Természetesnek látszik, hogy több tízezres gyűjteményéből olyan képeket válogattunk, melyek segítségével meg tudjuk mutatni a 120 éves Mai Manó Ház szűkebb és kicsit tágabb környezetét az idők változásával.
Most garantáltan még közelebb kerülhetsz a kortárs művészet egyik legnépszerűbb ágához, a fotográfiához!


Fotóutca fesztivál

Október 9. és 12. között meghosszabbított nyitva tartás mellett, belépődíj nélkül, egész nap ingyenes programokkal várjuk a fényképezés, a fotográfia iránt érdeklődőket a Nagymező utcában, a Capa Központban és a Mai Manó Házban a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál alatt.
Részletes program itt!Cimkék:

mai manó

Hozzászólások

Nincs hozzászólás