tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Kiállítás nyílik: LÁTKÉP - Az elmúlt félévszázad magyar fotográfiája 1967-2017

Létrehozva: 2017.10.04  10:04   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
A tárlat a Varsói Nemzeti Múzeumban a Lengyelországi Magyar Kulturális Évad 2016/2017 keretében megrendezett Magyar Tekintet - Vázlat a magyar fotográfiáról című kiállítás képanyagának egy részét mutatja be.
Megnyitó: 2017. október 7., szombat, 18 óra
Közreműködő: I.M.A. International Music Nemzetközi Zene Társaság Vető János NahTe (ének, ukulele, szájharmonika, kaossilator), Magyar Péter (elektromos percussion), Dudás Zsombor (dob), Keszei Krisztián (gitár) Horváth Gábor (basszusgitár)

A Varsóban 2017 nyarán nagy sikert aratott, most a Capa Központban újrarendezett kiállítás a hazai fotográfiának az elmúlt félévszázadra vonatkozó részét tekinti kiindulásnak.

A Látkép erre a törzsanyagra építve igyekszik árnyalni és bővíteni az ismereteket az elmúlt öt évtized magyar fotográfiájáról a meghatározó alkotók és alkotások bemutatásán keresztül, a korszakos jelentőségű Műhely'67 című kiállítástól kezdve egészen a jelen magyar fotóművészetéig. A kiállítás ugyan laza kronologikus rendre épül, de teret nyújt a vizsgált időszakban uralkodó különféle fotográfiai eljárásokban és szemléletmódokban végbement változásoknak is. A tárlat ennek köszönhetően villantja fel a képzőművészeti fotóhasználat útjait és a dokumentarista tendenciákat is, a köztük húzódó kapcsolatokat, metszés- és csomópontokat, valamint a köztük lévő átjárás lehetőségeit.

A Látkép által felrajzolt fotótörténeti vázlat így igyekszik azt is bizonyítani, hogy a nemzetközileg elismert magyar származású fotósnemzedék örököseinek a nagy elődökhöz hasonlóan megvan a helye a fotográfia nemzetközi történetében.

A kiállítás kurátorai: Csizek Gabriella, Balázs Kata

A kiállítás megtekinthető:

2017. október 8. - november 19.
minden nap 11 és 19 óra között.
Ünnepnapokon zárva.
Kurátor: Csizek Gabriella, Balázs Kata
Capa Központ 

 Hozzászólások

Nincs hozzászólás