tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Herendi Péterrel beszélget Szarka Klára a Capa-központban.

Létrehozva: 2018.03.19  16:06   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Bár szívesen említjük a fotóművészek körében, Herendi Péter több mint három évtizedes pályáján a vizuális alkotás, a technikai képteremtés csaknem minden területét bejárta már.
A szerda esti beszélgetéseken egy, a kortárs magyar fotográfiát meghatározó személyiség - minden hónapban más és más - lesz a vendég.
Olyanok, akik már komoly alkotói múltat tudhatnak maguk mögött, akik érett és kiforrott művészek. Működésük markáns nyomot hagyott a huszadik században, de jelenlétük manapság is megkerülhetetlen aktív fotográfusként, tanárként vagy a szakmai közélet részeseként. Bár életművük már az analóg korszakban fontossá vált, kíváncsiságuk és aktivitásuk a mai napig szinte semmit sem változott a fényképezés technológiai és szerkezeti változásai során. Jártasak a közelmúlt történetében, de élesen látnak rá a jelen problémáira s van képzetük a jövő távlatairól is. Szavakkal és képekkel idézzük föl életük, pályájuk, fotográfiai útkereséseik fontos pontjait. S megkérdezzük őket holnapi és holnaputáni terveikről is.

Időpont: március 21., szerda, 18 óra
Vendég: Herendi Péter
Beszélgetőtárs: Szarka Klára

Bár szívesen említjük a fotóművészek körében, Herendi Péter több mint három évtizedes pályáján a vizuális alkotás, a technikai képteremtés csaknem minden területét bejárta már. Számára a fotográfia kínálta mindenféle kísérletezés mellett a képalkotás eszközeként a fénymásolótól a szkenneren át a képátalakító szoftverekig sokféle eszköz és lehetőség szóba jöhet. A lényeg a megtalált és kiteljesített látvány.


Cimkék:

herendi péter

Hozzászólások

Nincs hozzászólás