tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Gépteszt: Sony Alpha (ILCE)-6000

Létrehozva: 2014.08.30  07:00   frissítve: 2014.08.29 10:18
Szerző: Koczina Gyula
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Az Alpha 7-esek, majd az Alpha 5000-es után nem sokkal jelentette be a Sony az Alpha 6000-es APS-C szenzorméretű cserélhető objektíves tükör nélküli rendszerkompaktot, amely a nyár eleje óta kapható.
A 6000-es formája, felépítése és kezelése a NEX 6-osra hasonlít a legjobban, de sok egyéb tulajdonsága a teljes képkockás Alpha 7-esre származtatható vissza. A váz anyaga fém és műanyag, vastag gumiborítással. A markolat és a hüvelykujjtámasz kényelmes, biztos fogást ad. A kezelőszervek is jól vannak elhelyezve, lényegében egy kézzel kezelhető a gép. Ez a két vezérlőtárcsára, de még a módtárcsára is értendő. A nyomógombok zöme dedikált, de akár más funkciókat is programozhatunk rájuk. A két Custom gombon kívül még 5 gombot programozhatunk szabadon. Hab a tortán, hogy még a gyorsmenü 12 ikonját is szabadon választhatjuk meg.
Az Alpha 6000-es képminősége kiváló. A 24 megapixeles szenzor részletgazdag, a képfeldolgozó processzor és zajszűrő algoritmus pedig finoman feldolgozott felvételeket eredményez. A JPEG-felvételeket így bátran használhatjuk, ezzel hozzájutva a gyári effektusokhoz, a dinamikatartomány kiterjesztéséhez, a HDR-hez, valamint a többképes zajcsökkentéshez. A RAW-felvételeket a konverterben szabadon alakíthatjuk, van tartalék a dinamikában és a zajcsökkentésben egyaránt. A jól exponált felvételek ISO 6400-as érzékenységen is csak egy finom szemcsézetet kapnak, így akár nagyméretű kópiák is nyomtathatók belőlük. A felvételek színvilága is szép, az automatikus fehéregyensúly a nem szélsőséges helyzetekben jól dolgozik.
A teljes cikket a Digitális Fotó Magazin most megjelent legújabb számában olvashatja.


Hozzászólások

Nincs hozzászólás