tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Fotóhónap 2014

Létrehozva: 2014.11.12  06:12   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
A Magyar Fotóművészek Szövetsége 2014-ben tízedik alkalommal rendezi meg a Fotóhónap2014 fesztivált, amelynek kiemelt célja, hogy a fotográfia tartalmi és eszközbeli sokszínűségére rámutasson, és népszerűsítse nemcsak a szakmai fórumokon, hanem a vizuális művészetek iránt érdeklődő közönség körében is.
A Magyar Fotóművészek Szövetsége 2014-ben tízedik alkalommal rendezi meg a Fotóhónap2014 fesztivált. A rendezvénysorozat az elmúlt évek során a magyar fotográfiai élet szerves részévé vált. Kiemelt célja, hogy a fotográfia tartalmi és eszközbeli sokszínűségére rámutasson, és népszerűsítse nemcsak a szakmai fórumokon, hanem a vizuális művészetek iránt érdeklődő közönség körében is.

A Fotóhónap fesztivál 2012-ben csatlakozott a European Month of Photography (EMOP) szervezethez, amely az európai fővárosok fotófesztiváljait fogja össze, 2012-ben részben, 2014-ben pedig már teljes együttműködésben hozza létre az eseményeket, amelyek több európai nagyvárosban egyidejűleg megvalósuló programjaikkal elsősorban a kortárs fotográfiai törekvésekre irányítják a figyelmet.

A Fotóhónap2014 eseményeinek központi tematikáját a magyar szervezők, az EMOP által kidolgozott koncepcióhoz csatlakozva alakítják ki, amely a történelmi emlékezet problematikáját vizsgálja. A magyarországi rendezvényeket ezért az archívum használat köré rendezzük, amely a tágan értelmezett történelmi dokumentumok (írásos, tárgyi, hang stb.) emlékek használatának és újraértelmezésének lehetőségeit vizsgálja a kortárs fotóművészet alkotásainak tükrében. A Fotóhónap2014 saját szervezésében megvalósuló programjaiban a tervezett tematikához kapcsolódó nagyszabású, csoportos tárlatot, valamint kisebb léptékű, a témához illeszkedő kiállításokat mutat be, szervezve beszélgetéseket, az értelmezést elmélyítő kísérő rendezvényeket. Természetesen a sokszínűség jegyében teret adunk egyéb koncepciójú tárlatoknak is.

A programokról és kiállításokról részletesen itt tájékozódhat.

Cimkék:

fotóhónap

Hozzászólások

Nincs hozzászólás