tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Féner Tamás: Jákob létrája című kiállítása

Létrehozva: 2018.09.14  14:04   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Az idén nyolcvanadik születésnapját ünneplő Féner Tamás napjaink egyik legjelentősebb fotóművésze, akinek a munkásságát professzionális felkészültség, a témák maximális ismerete, elmélyült odafigyelés és empátia jellemzi.
Nem hiányzik mondanivalója közül a szakralitás sem, hiszen eddig két nagyszerű tárlata is foglalkozott a zsidó vallással: az „...És meséld el fiadnak..." című kiállítás 1984-ben, majd 2017-ben a Jelképek erdején át című képsorozata.

A Zsidó Kulturális Fesztivál keretében megrendezett, Jákob létrája című tárlata ismét a zsidó vallás felé fordul. Új kompozícióin a Prédikátor könyvének egyik szakasza ismétlődik, amely így hangzik: „Így beláttam, hogy nincs jobb az ember számára, mint hogy örömét lelje munkájában, mert ez a sorsa. Mert ugyan ki juttathatja odáig, hogy lássa, mi lesz utána?" Féner Tamás „csendélet-történetei" a téma belső feszültségeire alapoznak, és olyan súlyos vallásfilozófiai kérdéseket vetnek föl, amelyek a zsidó képábrázolással kapcsolatosak: mi történik, ha a kimondhatatlan Név képpé lesz? Mi a jelentősége annak, ha maga a szöveg válik képpé, vagy a kép szöveggé?

A kiállítás megtekinthető:
2B Galéria
Ráday utca 47., Budapest, 1092
Cimkék:

féner tamás

Hozzászólások

Nincs hozzászólás