tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Dombovári Tibor búvárfotói a miskolci Pannon-tenger Múzeumban

Létrehozva: 2015.07.14  11:16   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
A nagy érdeklődésre való tekintettel egy hónappal meghosszabbítva július 31-ig lesz látható Miskolcon A Pannon-tenger Múzeumban Az én nagy kékségem címmel Dombovári Tibor fotóművész vízalatti természetfotóiból álló kiállítása.
A határainkon kívül is csak csak Bumbi becenevén ismert fotós képei a trópusi tengerek korallszirtjeinek varázslatos világába kalauzolják el a látogatókat. A több mint száz tenger alatti fotó nagy része Pápua-Új Guinea, Indonézia, Malajzia, Egyiptom és Kuba partjainál készült.

Dombovári Tibor operatőrként, producerként több I. világháborús adriai roncskutató expedícióban is részt vett, ám a trópusi tengerek élővilágának fotózásához mai napig hű maradt. Számos díja mellett 2006-ban a BBC Wildlife Photographer of the Year pályázat Animal Portraits kategória I. díját nyerte el, fotói a National Geograhic Magyarország magazinban is megjelentek.

A kiállítás megtekinthető: Pannon-tenger Múzeum, Miskolc, Görgey Artúr u. 28.


A pápua halászok egyetlen levegővel akár 30 méterre is le tudnak merülni, de csak annyi halat fognak, amennyire családjuknak szüksége van.
Pápua Új-Guinea 2002

Palackorrú delfin család az izraeli Eilati öböl lezárt részén
Izrael 2006

Tengeri rózsában bohóchalak és a búvárhajó.
Pápua Új-Guinea 2007


Citrom cápa az alkonyati fényekben.
Bahamák 2008Hozzászólások

Nincs hozzászólás