tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Csöndesen fotópályázat

Létrehozva: 2017.10.10  12:07   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
A szervezők minden olyan fotográfiai alkotást várnak, amelyik a tág értelemben vett csendélet, tárgyábrázolás műfajába illeszkedik.
A Budapest FotóFesztivál "Csöndesen" címmel nyílt pályázatot hirdet kortárs alkotók számára.

Örömmel vesszük azokat a munkákat, amelyek a műfaj több évszázados képzőművészeti előzményeire reflektálnak, de olyanokat is, amelyek a hétköznapi tárgyak, virágok, állatok, a talált vagy megrendezett, teremtett látványok kifejezetten fotográfiai jellegű leképezését tűzik célul maguk elé. Akár mélyebb szimbolikus, allegorikus jelentéseket, akár a textúrákat, formákat, színeket és reflexeket előtérbe helyezve közelíti a témáját az alkotó, a kiírók az eredeti ötleteket, különleges megformálást és a friss műveket részesítik előnyben. Egyedi képeket, illetve a kiírásnak megfelelő sorozatokat egyaránt elfogadnak. Előnyben részesítik a máshol még be nem mutatott, friss műveket, illetve az elmúlt három évben született fotográfiákat.

A beküldött pályaművekből a fesztivál és a kiállítás kurátorai Somosi Rita és Szarka Klára választják ki a Budapest Fotó Fesztivál kiemelt eseményeként 2018. áprilisában nyíló kiállításon szereplő képeket. A magyar fotókiállítás helyszíne a Kiscelli Múzeum - Fővárosi Képtár lesz.

Pályázati feltételek:

A kortárs vizuális művészet területén tevékenykedő alkotók pályázatát várjuk életkortól függetlenül.

A hagyományos fotográfiai munkák mellett, fotó installációkkal, digitális média és videó projektekkel is lehet jelentkezni.

A pályázó vállalja, hogy az általa digitálisan beadott pályázat alapján a műtárgyat az általa leírt eredeti koncepció és installáció szerint kiállításra kész módon készíti el.

Beadható alkotónként maximum 5 egyéni kép, és vagy 1, maximum 10 képből álló sorozat

Fotográfiák beadási paramétere:

A munkákat/képeket rövid szöveges bemutatóval és az alkotó rövid, szakmai önéletrajzával, névvel ellátott PDF-ben (maximum 10 MB) az alábbi E-mail címre küldjék:

budapestphotofestival@gmail.com

Pályázati munkák beérkezésének határideje: 2017. október 21. 24:00 óra.

Kövess minket:

Facebook.com/BudapestPhotoFestival

Instagram.com/BudapestPhotoFestival


Cimkék:

pályázat

Hozzászólások

Nincs hozzászólás