tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Canon EOS 7D Mark II

Létrehozva: 2014.09.15  15:55   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
A Canon bejelentette az EOS 7D már régóta várt utódját, a 20 megapixeles EOS 7D Mark II-t.
Sajtóbejelentés:

Budapest, 2014. szeptember 15. - A Canon ma mutatta be az EOS 7D Mark II-t, amely sok olyan szituáció rögzítésére is képes, melyekről más gépekkel valószínűleg lemaradnánk. A legendás EOS 7D kiemelkedő teljesítményére épülő, és a vezető professzionális EOS-1D X-ben már megtalálható technológiákat is felhasználó fényképezőgép a sebességre született; extrém teljesítménye megfelelő szabadságot ad a megszállott fotósok számára, hogy a gyorsan változó világ történéseinek minden momentumát megragadhassák.A teljesen újratervezett, átépített EOS 7D Mark II mindent tud, amit az elődje, de messze túlmutat annak teljesítményén. Az élet leggyorsabban elszálló pillanatainak megragadásához készült fényképezőgép másodpercenként 10 képkocka rögzítésére képes a felbontás csökkenése nélkül. Az 65 pontos kereszt típusú autofókusz-rendszerrel és a két DIGIC 6 képfeldolgozó processzorral az EOS 7D Mark II a sebesség és a teljesítmény új rekordere.

Az új fényképezőgépet valóban arra tervezték, hogy legjobb pillanatokat rögzíthessük a lehető legjobb minőségben. Ezt segíti a 20,2 megapixeles APS-C CMOS érzékelő, melynek natív ISO tartománya 100-tól 16 000 ISO-ig terjed, de az az érték szoftveresen ISO 51 200-ig bővíthető. A továbbfejlesztett nagyfelbontású 150 ezer pixeles RGB+IR fénymérő és az úgynevezett „flicker" funkció, mely az expozíciót a legjobb fényviszonyhoz állítja be garancia a gyönyörű képekre. Az egyéni fotózási szokásokhoz, illetve beállításokhoz maximálisan alkalmazkodni képes fényképezőgép vázán személyre szabható gombok és egy új kereső található, amely közel 100%-os lefedettséget biztosít. A professzionális szintű videokészítést támogatja a tömörítetlen élő mozgókép továbbítását biztosító HDMI-kimenet és a Dual Pixel CMOS AF technológia.

Minden tizedmásodperc megragadható
Az EOS 7D Mark II egészen elképesztő, 10 kép / másodperc sebességgel készít sorozatfelvételeket és ezzel kimagasló teljesítményt nyújt a gyors képrögzítést kívánó helyzetekben. Erre részben az új tervezésű exponáló- és tükörműködtető mechanizmus segítségével képes, amelynek az élettartama is figyelemre méltó: 200 000 felvétel. Másrészt a kiemelkedő válaszidőhöz egy villámgyors 65 pontos AF-rendszer párosul, amely folyamatosan borotvaélesen tartja fókuszban a kiválasztott tárgyat vagy személyt. Kategóriájának egyik legfejlettebb AF-rendszerénél minden autofókusz-pont kereszt típusú1, a középső pedig kettős kereszt típusú, amely lehetőséget ad f/2.8-as rekesz és EV-3 alacsony fényerejű érzékenység mellett az élességállításra - felülmúlhatatlan pontosságot nyújtva minimális fényviszonyok mellett is. Az EOS 7D Mark II lehetőséget ad az AF-rendszer személyre szabására egy, az EOS-1D X-éhez hasonlóan beállítható menü segítségével, hogy szabadon irányíthassa az érzékenységet és a tárgykövetést.
Az új, hátoldalra került AF módválasztó (AF Mode Selection) gombbal azonnal válthat az AF-területek között anélkül, hogy levenné a szemét a keresőről.

Felülmúlhatatlan tisztaság, részletesség és színek
Akár beltéri, akár kültéri fotózásról van szó, mesterséges megvilágítás vagy természetes fény mellett, az új 150 ezer pixeles RGB+IR távolságmérővel - az EOS család első infravörös és villanófény-érzékelős fénymérőjével -mindig precízen exponálhat. Az új csúcskategóriás „Flicker" érzékelő gondoskodik arról, hogy a gép akkor exponáljon, amikor a fényerőszintek a legmagasabbak - intelligensen elemezve a fényforrást és érzékelve a fényiszonyoknak azokat a változásait is, amelyeket az emberi szem egyszerűen képtelen észlelni. Emellett az eredetileg az EOS-1D X-ben bemutatott EOS iTR AF és AI Servo AF III segíti a precíz tárgykövetést.Moziminőségű videorögzítés
Az EOS 7D Mark II elődje videós hírnevére épít egy sor professzionális jellegű új videorögzítési szolgáltatással. A kiemelkedő autofókusz-teljesítményt a Canon különleges Dual Pixel CMOS AF technológiája garantálja így a felvételek mindig élesek lesznek. Az EOS-gépekben elsőként bemutatkozó Movie Servo AF sebessége és nyomkövetési érzékenysége is egyedileg állítható, ezzel a fókuszhúzási effektusok és tárgyak közötti átmenetek teljes kontrollja az Ön kezébe kerül. A fényképezőgép a történések minden pillanatát Full HD minőségben örökíti meg. A képrögzítési sebesség 24p és 60p között változtatható, így a mozgások teljesen simák lesznek, de még gyönyörű lassított felvételeket is készthetünk.
Az EOS 7D Mark II-vel készített anyagok tökéletesen illeszkednek a meglévő professzionális videofeldolgozási munkafolyamatokba, a külső felvevőkre átjátszható tömörítetlen (4:2:2-es) HDMI kimenetnek köszönhetően. Minden felvételhez professzionális audiosáv is rögzíthető. Az EOS 7D Mark II új, dedikált mikrofon- és fejhallgató-csatlakozókkal van felszerelve a külső eszközök fogadásához, valamint csendes vezérléssel, hogy az állítgatásokkal keletkező zajok ne kerüljenek rá a felvételre.

Az Ön fényképezőgépe, az Ön módszerei
Az EOS 7D Mark II tervezésénél kiemelkedő szempont volt, hogy bármilyen körülmények között bevethető legyen. Fokozottan vízálló, erős magnéziumötvözet vázat kapott - emellett beépített GPS és digitális irányű is segíti a kalandok nyomon követését. A világhírű EOS rendszer részeként az EOS 7D Mark II-höz is igen sokféle kiegészítő használható; ezek közé tartozik például egy új akkumulátoros markolat, amellyel egész nap hosszabban és gondtalanabbul lehet fotózni vagy videózni.

Új EOS 7D Mark II - legfontosabb előnyei:
• Gyors mozgások minden pillanatának tökéletes megörökítésére alkalmas
• Kiállításokra alkalmas, nagy méretre nagyítható minőségi fényképek
• A kívánt munkamódszerhez illeszthető személyre szabható menü
• Gépen belüli újfajta kreatív funkciók
• Moziminőségű videorögzítés,
felvétel során élő kép kiadása akár kontroll monitorra isHozzászólások

Nincs hozzászólás