tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Canon EOS 7D Mark II

Létrehozva: 2014.09.15  15:55   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
A Canon bejelentette az EOS 7D már régóta várt utódját, a 20 megapixeles EOS 7D Mark II-t.
Sajtóbejelentés:

Budapest, 2014. szeptember 15. - A Canon ma mutatta be az EOS 7D Mark II-t, amely sok olyan szituáció rögzítésére is képes, melyekről más gépekkel valószínűleg lemaradnánk. A legendás EOS 7D kiemelkedő teljesítményére épülő, és a vezető professzionális EOS-1D X-ben már megtalálható technológiákat is felhasználó fényképezőgép a sebességre született; extrém teljesítménye megfelelő szabadságot ad a megszállott fotósok számára, hogy a gyorsan változó világ történéseinek minden momentumát megragadhassák.



A teljesen újratervezett, átépített EOS 7D Mark II mindent tud, amit az elődje, de messze túlmutat annak teljesítményén. Az élet leggyorsabban elszálló pillanatainak megragadásához készült fényképezőgép másodpercenként 10 képkocka rögzítésére képes a felbontás csökkenése nélkül. Az 65 pontos kereszt típusú autofókusz-rendszerrel és a két DIGIC 6 képfeldolgozó processzorral az EOS 7D Mark II a sebesség és a teljesítmény új rekordere.

Az új fényképezőgépet valóban arra tervezték, hogy legjobb pillanatokat rögzíthessük a lehető legjobb minőségben. Ezt segíti a 20,2 megapixeles APS-C CMOS érzékelő, melynek natív ISO tartománya 100-tól 16 000 ISO-ig terjed, de az az érték szoftveresen ISO 51 200-ig bővíthető. A továbbfejlesztett nagyfelbontású 150 ezer pixeles RGB+IR fénymérő és az úgynevezett „flicker" funkció, mely az expozíciót a legjobb fényviszonyhoz állítja be garancia a gyönyörű képekre. Az egyéni fotózási szokásokhoz, illetve beállításokhoz maximálisan alkalmazkodni képes fényképezőgép vázán személyre szabható gombok és egy új kereső található, amely közel 100%-os lefedettséget biztosít. A professzionális szintű videokészítést támogatja a tömörítetlen élő mozgókép továbbítását biztosító HDMI-kimenet és a Dual Pixel CMOS AF technológia.

Minden tizedmásodperc megragadható
Az EOS 7D Mark II egészen elképesztő, 10 kép / másodperc sebességgel készít sorozatfelvételeket és ezzel kimagasló teljesítményt nyújt a gyors képrögzítést kívánó helyzetekben. Erre részben az új tervezésű exponáló- és tükörműködtető mechanizmus segítségével képes, amelynek az élettartama is figyelemre méltó: 200 000 felvétel. Másrészt a kiemelkedő válaszidőhöz egy villámgyors 65 pontos AF-rendszer párosul, amely folyamatosan borotvaélesen tartja fókuszban a kiválasztott tárgyat vagy személyt. Kategóriájának egyik legfejlettebb AF-rendszerénél minden autofókusz-pont kereszt típusú1, a középső pedig kettős kereszt típusú, amely lehetőséget ad f/2.8-as rekesz és EV-3 alacsony fényerejű érzékenység mellett az élességállításra - felülmúlhatatlan pontosságot nyújtva minimális fényviszonyok mellett is. Az EOS 7D Mark II lehetőséget ad az AF-rendszer személyre szabására egy, az EOS-1D X-éhez hasonlóan beállítható menü segítségével, hogy szabadon irányíthassa az érzékenységet és a tárgykövetést.
Az új, hátoldalra került AF módválasztó (AF Mode Selection) gombbal azonnal válthat az AF-területek között anélkül, hogy levenné a szemét a keresőről.

Felülmúlhatatlan tisztaság, részletesség és színek
Akár beltéri, akár kültéri fotózásról van szó, mesterséges megvilágítás vagy természetes fény mellett, az új 150 ezer pixeles RGB+IR távolságmérővel - az EOS család első infravörös és villanófény-érzékelős fénymérőjével -mindig precízen exponálhat. Az új csúcskategóriás „Flicker" érzékelő gondoskodik arról, hogy a gép akkor exponáljon, amikor a fényerőszintek a legmagasabbak - intelligensen elemezve a fényforrást és érzékelve a fényiszonyoknak azokat a változásait is, amelyeket az emberi szem egyszerűen képtelen észlelni. Emellett az eredetileg az EOS-1D X-ben bemutatott EOS iTR AF és AI Servo AF III segíti a precíz tárgykövetést.



Moziminőségű videorögzítés
Az EOS 7D Mark II elődje videós hírnevére épít egy sor professzionális jellegű új videorögzítési szolgáltatással. A kiemelkedő autofókusz-teljesítményt a Canon különleges Dual Pixel CMOS AF technológiája garantálja így a felvételek mindig élesek lesznek. Az EOS-gépekben elsőként bemutatkozó Movie Servo AF sebessége és nyomkövetési érzékenysége is egyedileg állítható, ezzel a fókuszhúzási effektusok és tárgyak közötti átmenetek teljes kontrollja az Ön kezébe kerül. A fényképezőgép a történések minden pillanatát Full HD minőségben örökíti meg. A képrögzítési sebesség 24p és 60p között változtatható, így a mozgások teljesen simák lesznek, de még gyönyörű lassított felvételeket is készthetünk.
Az EOS 7D Mark II-vel készített anyagok tökéletesen illeszkednek a meglévő professzionális videofeldolgozási munkafolyamatokba, a külső felvevőkre átjátszható tömörítetlen (4:2:2-es) HDMI kimenetnek köszönhetően. Minden felvételhez professzionális audiosáv is rögzíthető. Az EOS 7D Mark II új, dedikált mikrofon- és fejhallgató-csatlakozókkal van felszerelve a külső eszközök fogadásához, valamint csendes vezérléssel, hogy az állítgatásokkal keletkező zajok ne kerüljenek rá a felvételre.

Az Ön fényképezőgépe, az Ön módszerei
Az EOS 7D Mark II tervezésénél kiemelkedő szempont volt, hogy bármilyen körülmények között bevethető legyen. Fokozottan vízálló, erős magnéziumötvözet vázat kapott - emellett beépített GPS és digitális irányű is segíti a kalandok nyomon követését. A világhírű EOS rendszer részeként az EOS 7D Mark II-höz is igen sokféle kiegészítő használható; ezek közé tartozik például egy új akkumulátoros markolat, amellyel egész nap hosszabban és gondtalanabbul lehet fotózni vagy videózni.

Új EOS 7D Mark II - legfontosabb előnyei:
• Gyors mozgások minden pillanatának tökéletes megörökítésére alkalmas
• Kiállításokra alkalmas, nagy méretre nagyítható minőségi fényképek
• A kívánt munkamódszerhez illeszthető személyre szabható menü
• Gépen belüli újfajta kreatív funkciók
• Moziminőségű videorögzítés,
felvétel során élő kép kiadása akár kontroll monitorra is







Hozzászólások

Nincs hozzászólás