tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


Balogh Zsolt videóművész legújabb alkotása a Sidney-i operaház homlokzatán

Létrehozva: 2014.05.23  08:44   frissítve: 2014.05.23 08:51
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Balogh Zsolt, a Londonban élő tehetséges és sikeres videóművész legújabb alkotása az ikonikus Sidney-i operaház homlokzatára vetítve látható május 23-tól két héten keresztül.A művész, aki a közelmúltban a londoni National Theatre, a Királyi Paloták és a világ egyik legnevesebb design múzeuma, a V&A számára tervezett videó installációkat és vetített színházi háttereket, most a világhírű Vivid Festival leglátogatottabb eseményét ékesíti vetített animációival.
A Lighting of the Sails című fény show drámai időutazásra viszi a fesztivál közönségét, az építészet kezdeteitől egészen az emberi civilizáció mai csúcsáig, és azon túl is. Az operaházra vetített animáció hagyományosan a több mint 300 ezer nézőt vonzó fesztivál leglátogatottabb eseménye.
Az animáció számos technikát ötvöz, a digitális effektek mellett sok részletet a 3d nyomtatással készített modell festésével, lefagyasztásával, felgyújtásával vagy zselésítésével érte el a kreatív csapat.
A fiatal digitális tervező feladata a vetítés folyamán változatos vizuális trükkökkel lerombolt épület reinkarnációinak megtervezése és animálása volt. Az operaház a show folyamán hol trópusi madárként, hol színes absztrakt origami szoborként, majd többek között digitális entitásként születik újjá, míg legvégül a mindenki által ismert, letisztult formában jelenik meg.
Zsolt Budapesten tavaly augusztusban a Magyar Állami Operaház homlokzatát festette be Liszt Ferenc Paysage etüdjéhez készített videó alkotásával, legutóbbi munkája pedig a londoni National Theatre hatalmas sikerű Emil and the detectives darabjának vetített díszleteinek tervezése volt. A tavalyi év során videó-installaciókat készített a ‘David Bowie Is...' kiállítás számára, amely a közelmúltban megnyerte a Museum and Heritage 2014 Award Időszaki kiállítás díját.


Hozzászólások

Nincs hozzászólás