tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


A Testnevelési Egyetem fotópályázata a Németh Ferenc-díjért

Létrehozva: 2018.04.03  15:32   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Fotópályázatot hirdet a Testnevelési Egyetem az egyik legismertebb hazai sportfotós Németh Ferenc tiszteletére a Sport és Innováció Konferencia kísérőrendezvényeként.
A Sport és Innováció konferencia apropóján - a LIKEGROUP főtámogatásával, a magyar sportfotózás erejének, a sport és a művészet kapcsolatának bemutatására, a fiatal és az amatőr fotósok motiválására - hagyományteremtő céllal pénzdíjas fotópályázat kerül kiírásra három kategóriában. A képeket öttagú zsűri bírálja el, amelynek döntése alapján várhatóan 40 nagyméretű kép a II. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia rendezvényének helyet adó Groupama Arénában lesz bemutatva sajtótájékoztató keretein belül. A képek egy részét a rendezvényt követően további egy hónapig a Testnevelési Egyetem Hepp Ferenc termében lehet megtekinteni.

Az eseményen a Sport és művészet kapcsolatát erősítve az ismert szobrászművész, Boldi (Szmrecsányi Boldizsár) két jelentős műve, a Táncos és az Íjász a képek előterében kerül bemutatásra.


Díjak és kategóriák

1. Németh Ferenc-díj

A hazai sportfotózás egyik kiemelkedő alakja tragikus hirtelenséggel 2013-ban távozott közülünk. A fotópályázat fődíja az ő nevét viseli.

A Németh Ferenc-díjért profi fotósok versenyezhetnek minden évben egy-egy meghatározott tematika mentén, amely ezúttal a névadó legkedvesebb sportága, a labdarúgás. A pályázati munkákat a Futball - A sport, amely összeköt címmel várjuk és a legnépszerűbb sportág erejét kívánjuk a pályaművekkel dokumentálni.

Az első Németh Ferenc-díjra a versenyműveket profi fotósoktól várjuk. Minden fotós, fotóművész legfeljebb két képpel nevezhet a pályázati kiírásban itt olvasható technikai elvárások mentén. A pályázaton résztvevő pályamunkák közül a zsűri értékelése alapján legfeljebb 15 mű lesz kiválasztva, illetve kiállíva. Az első helyezett, a Németh Ferenc-díj győztese 150.000 Ft, a második 100.000 Ft, míg a harmadik helyezett fotó 50 ezer forintos díjazásban részesül.

2. A Testnevelés Egyetem fotódíja

A fotópályázat amatőröknek és 21 év alatti nevezőknek szóló díja a Testnevelési Egyetem támogatásával a sport közösségépítő és értékteremtő erejét kívánja bemutatni. Az első TE fotódíj A sport művészet címmel és tematika mentén lesz meghírdetve.

Minden pályázó maximálisan egy képpel nevezhet és a zsűri a beérkező pályamunkák közül a várható nagy érdeklődés miatt az első 250 pályamunkát értékeli a pályázati kiírásban itt olvasható technikai elvárások szerint. A pályázaton résztvevő pályamunkák közül a zsűri értékelése alapján legfeljebb 10 mű lesz kiállítva. Az első helyezett, a Testnevelési Egyetem fotódíjának győztese 75.000 Ft-os, a második helyezett 50.000 Ft-os, míg a harmadik helyezett 25.000 Ft-os díjazásban részesül.

3. Hazai rendezésű világesemények legjobb fotója díj

A Bp2017 Nonprofit Kft. támogatásával megalapított díj minden esztendőben - elsőként a 2017-es évben - a hazánkban, Magyarországon megrendezett sport világeseményeken készült profi és amatőr fotósok pályamunkáit várja. Ebben a kategóriában is megkötés a várható kiemelt érdeklődés miatt, hogy az első 250 beérkező fotót értékeli a zsűri.

Minden profi és amatőr pályázó, fotós maximálisan egy képpel nevezhet a pályázati kiírásban itt olvasható technikai elvárások szerint. A pályázaton résztvevő pályamunkák közül a zsűri értékelése alapján legfeljebb 15 mű lesz kiválasztva, illetve kiállítva. Az első helyezett 75.000 Ft, a második 50.000 Ft, míg a harmadik helyezett pályamű 25 ezer forintos díjazásban részesül.

A pályázat március 15-től kerül kiírásra. A képfeltöltés 2018. március 21-től a következő címen érhető el: likegroup.hu/fotopalyazat2018

A képeket öttagú szakmai zsűri bírálja el (2018. április 15-ig):

Mathias Kniepeiss (AUT) - az egyik legismertebb osztrák sportfotós, fotóművész
Farkas József - a magyar sportfotózás egyik doyenje, Németh Ferenc korábbi kollégája
Szabó Miklós - fotórovat vezető, Nemzeti Sport
Németh Péter - Németh Ferenc fia
Szabó Zoltán - fotóművész, a Kincseskamera tulajdonosaHozzászólások

Nincs hozzászólás