tipa


A Digitális Fotó Magazin a
TIPA magyarországi tagja.
www.tipa.com

keresés

BEJELENTKEZÉS

Felhasználó név:
Jelszó:

Hirdetés

FACEBOOK


A Mai Manó Ház felhívása

Létrehozva: 2014.09.11  11:14   
mail
nyomtatás
betuméret növelés
betuméret csökkentés
Járuljon hozzá Ön is az idén 120 éves műteremház születésnapjára rendezett kiállításokhoz régi fényképekkel, dokumentumokkal és archaikus fotóeljárásokkal készített kortárs képeivel!
Mai Manó fényképész műteremháza idén ünnepli 120-ik születésnapját. 1894 októberében fejezték be az építőmesterek munkájukat, költözött be ide a közeli Váci körútról (most Bajcsy-Zsilinszky út) Mai Manó császári és királyi fényképész, feleségével és fiával. E születésnap megünneplésére október 9 és november 9 között az egész ház kiállítási helyszínné változik, a bejárattól a tetőig mindenhol meglepetések várják az idelátogatókat.

A Mai Manó Ház kéri, hogy Önök is járuljanak hozzá a születésnap méltó megünnepléséhez. Amennyiben van a birtokukban, vagy családjukban Mai Manó által készített bármilyen fénykép, esetleg dokumentum, újság, könyv vagy egyéb, ami vele kapcsolatos, kérjük, hozzák be, mutassák meg, járuljanak hozzá a kiállításukhoz, digitális másolásukhoz, vetítésükhöz. A születésnap végeztével mindenkinek visszaszolgáltatják az átvett tárgyakat, képeket.

A műtárgyakat a munkatársaik hivatalos átvételi elismervény ellenében, amennyiben lehetséges, a hozzájuk kapcsolódó történetek lejegyzésével együtt veszik át. Keressék a helyszínen a születésnapi ünnepség valamelyik hoppmesterét, Csizek Gabriellát, Korb Hajnalkát, Pintér Zsanettet vagy Kincses Károlyt, akik átveszik a behozott képeket, kiállítják az átvételi elismervényeket és akik ezúton is köszönik segítségüket. A képeket szeptember 2 és szeptember 25 között kérjük 11 és 17 óra között behozni a Mai Manó Házba, (Budapest, VI. Nagymező utca 20) Telefonos vagy emailos kérdéseikre a 06-1-4732666 és a 06-30-505-0455 számon, vagy a maimano@maimano.hu címen válaszolnak.

Az évforduló tiszteletére a Történeti technikákkal a máról című kiállítás is megrendezik, ahol a fotográfia különböző archaikus eljárásaival alkotó kortárs művészek képeit mutatják meg a nagyközönségnek. Kérem, amennyiben jónak látja, az ön által készített történeti eljárásokkal létrehozott művek közül 1-3 darabot bocsásson kiállítás rendelkezésére.
A kiállításra szánt képeket személyesen a Mai Manó Házban lehet leadni szeptember 20-ig, vagy egyéni megbeszélés alapján más formákban is.

Köszönjük!
A Mai Manó Ház munkatársai

További információ


Cimkék:

mai manó

Hozzászólások

Nincs hozzászólás